Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Sloga slavila na gostovanju: Tojšićani nakon Dinama ugrozili ligaški status i ekipi Ingrama

Sloga slavila na gostovanju: Tojšićani nakon Dinama ugrozili ligaški status i ekipi Ingrama

sloga-tojsici-2015

Tojšićka Sloga je u subotu (7.novembra) u okviru 14. kola Druge lige FBiH “Sjever” gostovala u Dubokom Potoku kod ekipe Ingrama.

Nakon pobjede protiv Dinama na domaćem terenu rezultatom 4:0, Tojšićani su imali “vruće” gostovanje kod Ingrama, ekipe koja će se do kraja sezone grčevito boriti da sačuva status drugoligaša.
Iako je domaćin bio pod imperativom pobjede, Sloga je u fer i sportskoj utakmici upisala novu gostujuću pobjedu rezultatom 0:2.
Tako su Tojšićani u dvije utakmice zakomplikovali situaciju na dnu tabele, pa će Dinamo i Ingram voditi veliku bitku da sačuvaju ligaški status.

Dvostruki strijelac za sedmu ovosezonsku pobjedu Tojšićana je bio Alagić.

Ingram se sa ovim porazom dodatno ugrozio svoj ligaški status, dok je Sloga najavila priključak u sami vrh tabele.

U zadnjem kolu jesenjeg dijela sezone Sloga će dočekati ekipu Mramora.
Mramor je tradicionalno nezgodan protivnik za Slogu, koja će sigurno željeti sa pobjedom da se oprosti od domaće publike na Adi.

Nakon najlošijeg starta sezone tojšićke Sloge u proteklih deset godina, kada su nakon četiri utakmice osvojili tek jedan bod, ova sezona bi mogla biti veoma uspješna.
Iako su pred početak sezone ostali bez nekoliko ključnih igrača, Sloga će jesenji dio sezone završiti u gornjem dijelu tabele.

About redakcija novina

Scroll To Top