Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Sutra Sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma – Kalesija 2014

Sutra Sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma – Kalesija 2014

MSŠ Kalesija u subotu, 15. novembra, ugostit će veliki broj poljoprivrednika u okviru šestog po redu Sajma ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma – Kalesija 2014.

U sklopu sajma bit će upriličeni susreti srednjih poljoprivrednih škola TK.

sajam-225x300“Sajam će se sastojati od teoretskog dijela na kojem će sudionici kroz stručna predavanja se upoznati sa teoretskim aspektima i prednostima korištenja prirodnih, ekoloških resursa u proizvodnji zdrave hrane i turističkim potencijalima općine, te izložbenog dijela na kojem će građani izložiti proizvode koje su sami proizveli na vlastitim imanjima po načelima proizvodnje zdrave hrane i ponuditi turističke potencijale za razvoj seoskog turizma”, rekao je za Kalesija online direktor MSŠ Kalesija Mersed Hasanović.

Kako nam je kazao Hasanović, svi zainteresovani poljoprivrednici i građani mogu uzeti učešće na sajmu u sljedećim kategorijama:

– voće i proizvodi od voća

– povrće i proizvodi od povrća

– med i ljekovito bilje

– mlijeko i mliječni proizvodi

– mesni proizvodi iz domaće radinosti

– tradicionalni bosanski proizvodi

Za sve izlagače spremljene su i vrijedno robnonovčane nagrade i to po tri nagrade u svakoj kategoriji.

“Ovo nije samo izložbeni sajam zdrave hrane, ovo je ujedno i prilika da se sklope i poslovni dogovori o plasiranju proizvoda na tržište”, govori nam Mersed Hasanović.

About redakcija novina

Scroll To Top