Aktuelno
You are here: Home / Crna hronika / U Kalesiji uhapšena Elma Đusinac

U Kalesiji uhapšena Elma Đusinac

Pripadnici SIPA-e uhapsili su u Kalesiji Elmu Đusinac, koja se može dovesti u vezu s terorizmom i koja je predstavljala moguću prijetnju.

sipaKako Klix.ba saznaje, Đusinac je prije nekoliko dana u BiH ušla ilegalno, a cijela akcija njenog lociranja i hapšenja izvedena je u saradnji obavještajno-sigurnosnih agencija BiH i Srbije. Pored SIPA-e, u cijelu akciju bilo je uključeno i Tužilaštvo BiH te Služba za poslove sa strancima.

Đusinac je porijeklom iz Kosovske Mitrovice a posjeduje državljanstvo Srbije. Zajedno s njom uhapšen je i njen suprug Enes Mešić koji je već ranije hapšen kao član grupe Bilal Bosnića u akciji “Damask”. Tada je, nakon tromjesečnog pritvora, pušten na slobodu.

Kako Klix.ba saznaje, Mešić je i sada iskorišten kao svojevrsni mamac kako bi se došlo do Elme Đusinac koja je predstavljala prijetnju po sigurnost BiH. Također, saznajemo da je Mešić sve vrijeme sarađivao sa bh. vlastima. Ubrzo nakon privođenja Mešić je pušten na slobodu.

IZ SIPA-e nisu željeli komentarisati konkretne akcije koje provode na terenu kazavši da se intenzivno radi na rasvjetljavanju napada na PS Zavidovići i terorističkog napada u Rajlovcu kada su ubijeni vojnici OS BiH.

About redakcija novina

Scroll To Top