Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / (VIDEO) DRAMATIČNO:Demobilisani borac Salih Zulfić upao na sjednicu Općinskog vijeća sa nožem prijeteći da će se ubiti!

(VIDEO) DRAMATIČNO:Demobilisani borac Salih Zulfić upao na sjednicu Općinskog vijeća sa nožem prijeteći da će se ubiti!

Na današnju 30. sjednicu Općinskog vijeća Kalesija upao je demobilisani borac Armije RBiH Salih Zulfić, zvani Čarli, i prijetio da će izvršiti samoubistvo. U salu je, što se vidi i na snimku Neon TV, ušao sa nožem u ruci, koji je držao sebi pod vratom.

Tražio je da mu se pomogne jer nema šta da jede. Zulfić je prislonio nož na vrat i prijetio da će se zaklati ukoliko neko ne obeća da će se njegovo pitanje riješiti. Kako saznajemo, proteklih mjeseci boravio je van granica BiH u pokušaju da dobije azil u nekoj od evropskih zemalja, ali nije uspio. U trenutku kada je ušao u salu, trajala je pauza. Vijećnici koji su se zatekli u sali pokušali su smiriti Zulfića. Kasnije je došla i kalesijska policija. Prije dolaska policije, Zulfić je bacio nož na pod i počeo plakati.

Trenutak sirivanja i izvođenja Zulfića iz sale Općinskog vijeća Kalesija zabilježio je kamerom i Admir Karić, urednik portala nkp.ba.

 

About redakcija novina

Scroll To Top