Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Zijad Suljkanović na Skupštini TK zatražio reviziju zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta

Zijad Suljkanović na Skupštini TK zatražio reviziju zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta

Zijad Suljkanović, poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona,  na 42. sjednici Skupštine TK  pokrenuo je inicijaticu – Da se što prije pokrene revizija zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta na prostoru čitavog kantona.

zijad-suljkanovic

– Imam saznanja da je mnogo onih poljoprivrednih proizvođača koji su imali zemlju u zakupu, smanjili broj grla stoke, poljoprivrednih mašina a neki sve rasprodali i ugasili gazdinstvo. Sada tu zemlju daju u podzakup onim poljoprivrednicima koji su prijavili poljoprivrednu djelatnost kao obrt i to im je sada osnovna djelatnost a nisu u to vrijeme javnog poziva bili aktivni.
Dakle, zbog novih parametara za dodjelu neophodno je izvršiti reviziju i objaviti novi javni poziv za dodjelu u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, sa posebnim osvrtom i pažnjom prema poljoprivrednim proizvođačima kojima je to osnovna djelatnost i onima koji se zaista time bave – rekao je u obrazloženju svoje inicijative Zijad Suljkanović.

Inicijativa je upućena Vladi TK i resornom ministru, a interesantno je pomenuti da je u obrazloženju inicijative Zijad Suljkanović poručio da se oko ovoga “ne odugovlači zbog izbora, jer su izbori svake dvije godine, a problemi poljoprivrednih proizvođača su svakodnevni”.

About redakcija novina

Scroll To Top