Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / 27.decembra u BKC-u u Kalesiji izložba fotografija “Ljepota zavičaja”

27.decembra u BKC-u u Kalesiji izložba fotografija “Ljepota zavičaja”

jepota zavičaja naziv je izložbe fotografija koju pripremaju urednik i novinar naše televizije Ramo Abidović, Paša Poljaković iz Vukovija, Amir Muminović iz Hajvaza, Emina Mešić iz Živinica te Safet Sakić iz Kikača.

izlozba

Riječ je o fotografijama koje pokazuju ljepotu naših krajeva, a pored izložbenog dijela predviđeno je da izložba bude i prodajnog tipa, a dio novca će biti usmjeren u Udruženje koje okuplja žene oboljele od karcinoma “Nijemi krik” Kalesija.

“Pa mi hoćemo da krenemo iz Kalesije. Vidim tamo se dešavaju pozitivne stvari pa eto da krenemo i sa izložbom, a naredne godine istu ćemo prirediti u Živinicama u našem BKC-u. Želim da se što više građana dođe i da vidi šta to nudi naš zavičaj, koje su to ljepote”, govori Emina Mešić čije fotografije su objavljivane u New Yorku i Italiji.

Mi smo krenuli sa jednom facebook stranicom “Čarobni svijet fotografije” i tu se rodila ideja za izložbom. Ono što smo svi odlučili jest da dio novca od tih naših fotografija koje se tu noć na izložbi prodaju poklonimo ženama u Nijemom kriku, a u organizaciji same izložbe bit će i one uključene kako bi predstavile sebe i svoje udruženje, govori Ramo Abidović.

On je pozvao i sve javne ustanove, privredna društva i građane Kalesije da dođu i da podrže izložbu a samim tim i borbu protiv karcinoma.

About redakcija novina

Scroll To Top