Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Nakon najave da će blokirati općinsku zgradu, načelnik Rasim Omerović odgovorio Kasimu Selimoviću

Nakon najave da će blokirati općinsku zgradu, načelnik Rasim Omerović odgovorio Kasimu Selimoviću

Kasim Selimović, vijećnik u Općinskom vijeću Kalesije (Snaga ekonomskog pokreta), vlasnik Privrednog društva “Piemonte” i vlasnik višespratne stambeno-poslovne zgrade u Kalesiji, nedavno je javno iskazao nezadovoljstvo odnosom općinskih vlasti prema njemu i njegovoj firmi. Tvrdio je  da ga općinske vlasti opstruiraju u radu i razvoju kompanije.kasim

– Ja sam investirao u jednu od najmodernijih zgrada u Kalesiji, omogućio zapošljavanje velikog broja mladih ljudi, međutim sada mi Hata Mujčinović, desna ruka načelnika Rasima Omerovića, ne želi izdati upotrebne dozvole za dio zgrade, iako sam sve zakonom propisane uslove ispunio, izjavio je Kasim Selimović.

Zbog toga je Selimović najavio da će, zajedno sa svojim radnicima i njihovim porodicama, izaći na proteste i blokirati zgradu Općine.

O ovome problemu smo pitali i općinskog načelnika Rasima Omerović (SDA), koji nam je rekao da Selimović svojim radnicima može narediti šta hoće i da idu kuda hoće, ali da se zakon mora poštovati.

rasim

– Ni jednom privatniku nismo izlazili u susret kao Kasimu Selimoviću. Zgradu je počeo graditi bez građevinske dozvole i napravio je bez građevinske dozvole. Mi smo mu ipak to legalizovali i izdali građevinsku dozvolu. Dobio je i upotrebnu dozvolu za  dio zgrade u kojem je smješten trgovači centar “„Piemonte“. Nije tačno da je ispunio sve uvjete. Kada  ih ispuni, dobit će upotrebnu dozvolu i za dio zgrade u kojem su stanovi, kazao je načelnik Rasim Omerović, dodajući da ljudi u Kalesiji znaju ko je Kasim Selimović, čime se bavio u ratu i kako je stekao svoj kapital.

piemonte

About redakcija novina

Scroll To Top