Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Dvogodišnji Faris ujedinio Kalesiju: Na humanitarnom malonogometnom turniru prikupljeno 4.400KM (FOTO)

Dvogodišnji Faris ujedinio Kalesiju: Na humanitarnom malonogometnom turniru prikupljeno 4.400KM (FOTO)

U organizaciji kalesijskih novinara u sali MSŠ Kalesija odigran je humanitarni malonogometni turnir  “Prijatelji za Farisa” na kojem je učestvovalo deset ekipa. Prvo mjesto pripalo je ekipi “Medžlisa”, koja je u finalu savladala ekipu “Općine”, rezultatom 2:1.

Na samom početku turnira, čiji je cilj bio da se prikupe sredstva za liječenje dvogodišnjeg Farisa Hukića kojem je početkom godine dijagnosticiran tumor na mozgu, u ime porodice Hukić  obratila se Mirzeta Jahić,  koja se zahvalila organizatorima te kroz suze istakla da će ovo uveliko pomoći liječenju malog Farisa. Turnir je proglasio otvorenim općinski načelnik Rasim Omerović, koji je zaigrao za ekipu Općine Kalesija.

Prva utakmica je odigrana između Općine Kalesija i ekipe Biznismena koja je završena rezultatom 4:2. U drugoj utakmici snage su odmjerili Bosna i Ljiljan, a rezultat je glasio 5:4. Ekipa Grabovac bila je bolja od ekipe Biznismena II, a rezultat je glasio 5:2. Novinari su bili bolji od ekipe Političara, pobijedivši nakon izviođenja penala 6:5, dok je u regularnom dijelu rezultat glasio 1:1. Ekipa Medžlisa deklasirala je ekipu Dijaspore rezultatom 5:0.  Put u polufinale u međusobnom susretu tražile su ekipe Bosne i Grabovca. Grabovac je pobijedio 5:3.

U prvoj polufinalnoj utakmici na parket su izašle ekipe Novinara i Općine Kalesija, a rezultat je glasio 0:5, dok je u drugom polufinalu Medžlis “dotukao” ekipu Grabovca 6:1. Najbolji igrač turnira bio je Nevres Fatić iz ekipe Medžlisa, a najbolji golman je Hazim Jusufović iz ekipe Općine.

Ono što vrijedi istaći je da se ovoj utakmici odazvao veliki broj privrednika iz Kalesije koji su svojim prilozima pomogli liječenje malog Farisa Hukića. Ekipa Općine Kalesija je uplatila 1.000 KM kao učešće na ovom turniru. Turniru u Kalesiji je prisustvovao i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK Emir Hujdurović koji je pomogao ovu akciju. Novčanim prilog je uplatio i juniorski nogometni reprezentativac Semir Musić. Ukupno je na večerašnjem turniru prikupljeno 4.400 KM, a svoj novčani prilog obećao je sutra uplatiti i vlasnik apoteka OS-PHARM mr.Sead Osmančević koji je bio spriječen da prisustvuje ovom događaju.

Za sve što je urađeno za njegovog sina putem facebooka se zahvalio i Ismar Hukić. Treba reći da su zaduženi za pravdu na terenu Admir Avdić i Edin Osmanović bili na “vrhu” svog zadatka te da i njima pripada zahvalnost za sve urađeno.

U organizaciji turnira pomogli su i Fikret Suljkanović i firma “Kaleteks” koja je obezbijedila majice sa natpisom “Prijatelji za Farisa”, te  firma “Sims-Grafika”, koja je besplatno uradila plakate, transparent i natpise na majicama.

 

VIŠE SLIKA POGLEDATI NA FOTOGALERIJI: PRIJATELJI ZA FARISA

 

prijatelji za farisa N

1530486_10202779180350547_1045458349_n

 

About redakcija novina

Scroll To Top