Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Elvir Selimbašić poklonio kopačke najmlađim fudbalerima

Elvir Selimbašić poklonio kopačke najmlađim fudbalerima

Pred novogodišnje praznike trener pionira kalesijske „Bosne“ Suljo Sinanović dobio je vrijednu donaciju od Kalesijca Elvira Selimbašića, koji živi i radi u Salzburgu, u Austriji. Riječ je o 20 pari kopački za najmlađe fudbalere.elvir- Elvir je u više navrata pomagao mnoge sportske kolektive kupovinom sportske opreme. U ime djece ja mu se najiskrenije zahvaljujem, kazoa je Suljo Sinanović, dodajući da su Selimbašići su sportska porodica.

Naime, Elvir je sa bratom Edinom trenirao i igrao u omladinskim selekcijama Salzburga. Edin Selimbašić je zabilježio i jedan nastup za U – 21 BiH kod tadašnje selektora Šenera Bajramovića.

Sportsku lozu Selibašića nastavlja osmogodišnji Safet, koji trenira u školi fudbala „Red Bull“ i na dobro je putu da bude član fudbalske akademije „Red Bull“. Na nedavno održanom turniru Safet Selibašić je sa svojom ekipom osvojio prvo mjesto, a on je bio među najboljim igračima svoje ekipe. Postigao je i 11 golova. Ako ga zdravlje posluži i ako nastavi vrijedno trenirati, nije isključeno da naša najbolja selekcija u neko dogledno vrijeme dobio još jednog igrača sa kalesijskih prostora.

bul

 

About redakcija novina

Scroll To Top