Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FK Bosna dobila novu Upravu: Sead Džafić predsjednik

FK Bosna dobila novu Upravu: Sead Džafić predsjednik

Vlasnik kompanije Unis Tok Sead Džafić jednoglasno od strane članova Skupštine FK Bosna Kalesija izabran je za predsjednika ovog kluba.

Sead Džafić je u 2015.godini u ovaj klub investirao oko 9.000 KM, a do sad aje bio član Uprave ovog kluba koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever.

“Hvala članovima Skupštine koji su me podržali. Trudiću se da pomognem ovom klubu da se izbori veći rang takmičenja jer Kalesija to zaslužuje”, govori za NTV novi predsjednik Sead Džafić.

sead dzafic

Na Skupštini kluba usvojen je i Izvještaj o radu, te Finansijski izvještaj u kojem stoji da je u periodu od 01.janura do 25.decembra, odnosno do danas kroz klub prošlo 66.724 KM dok su su rashodi kluba bili 66.704 KM.

“Drago mi je što je ovo sve usvojeno jednoglasno, što je dokaz da se domaćinski radilo i da se čuvao svaki “dinar” i da se ulagao u ono što je trebalo”, istakao je Suljo Sinanović dosadašnji predsjednik koji će biti i član nove uprave kluba.

Rad dosadašnje Uprave kluba pohvalio je i predsjendik Sportskog saveza Kalesije Muhamed Avdić. Na Skupštini kluba govorio je i Miralem Huremović stari član uprave koji je pohvalio rad uprave kada je u pitanju očuvanje kluba, ali je također kazao da se neki trebaju zapitati zašto su pojedine osobe napustile upravu na samom početku, ističući da je bilo i uvreda i prijetnji na njegov račun.

No, s tim se nije složio Admir Karić koji je od njega tražio da kaže ko ga vrijeđao i ko mu je prijetio. No, na kraju je izabrano i 12 članova nove uprave koju će pored predsjednika Seada Džafića činiti Sulejman Suljo Sinanović, Hasan Ramić, Hazim Jusufović, Zuhdija Karić, Refik Musić, Muhamed Avdić, Muhamed Osmanović, Galib Softić, Muhamed Uščuplić, Admir Karić i Nevres Hasanović.uprava

About redakcija novina

Scroll To Top