Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO: Uspješna humanitarna izložba slika u BKC-u “Alija Izetbegović”

FOTO: Uspješna humanitarna izložba slika u BKC-u “Alija Izetbegović”

Emin Skomorac i Hajra Bajrić-Jahić u galerijskim prostoru BKC-a “Alija Izetbegović” u Kalesiji izložili su svoja umjetnička djela. Riječ je o humanitarnoj izložbi slika, a sav prihod od prodaje bit će usmjeren u Udruženje žena oboljelih od karcinoma “Nijemi krik” kao i Udruženju koje okuplja djecu sa posebnim potrebama “Osmijeh nade”.

izlozba2-300x199Izložbu slika ptvorenom je proglasio vršilac dužnosti općinskog načelnika Kalesija Salmir Avdibašić koji je kazao da se u ovu humanu akciju svi trebaju uključiti kako bi pomogli majkama, sestrama i nečijim suprugama da se liječe od opake bolesti koja se zove karcinom.

Bh. slikar Skomorac je prije same ceremonije otvaranja izložbe direktoru BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija, Mufidu Klinčeviću uručio dvije slike koje su nastale danas upravo u ovoj ustanovi.

izlozba47“Hvala prijatelju iz Zenice i hvala svima vama koji ste došli da podržite ovo sve i svakako kupovinom slike pomognete nečije liječenje”, istakao je Klinčević u svom obraćanju.

Suze radosnice nije krila ni Hajra Bajrić Jahić koja nam je kazala da je iznenađena brojem posjetilaca i da je prezadovoljna jer je izložba uspjela.

Svoj doprinos dali su i članovi GKUD-a “Halisije” koji su igrama uveselili veliki broj posjetilaca. Prilikom otvaranja ove humanitarne izložbe slika prvi kupci bili su Sead Džafić i njegova kćerka Alma Džafić Tarabić, koji su nam kazali da se uvijek rado odazivaju ovakvim događajima i da uvijek rado pomažu. Svoj doprinos humanitarnoj izložbi slika dali su i Nedžad Džafić predsjedavajući OV Kalesija te Mersed Šerifović dopredsjednik NS Radom za boljitak Bosne i Hercegovine i poslanik u Skupštini TK, kao i predsjendik MZ Kalesija centar Hasan Ramić kao i predstavnici mnogih kalesijskih firmi kao i gosti iz Živinica, Zenice, Travnika i Sarajeva.

 

About redakcija novina

Scroll To Top