Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Gradska biblioteka Kalesija: Knjiga Fuada Šišića odličan je spoj prakse i teorije

Gradska biblioteka Kalesija: Knjiga Fuada Šišića odličan je spoj prakse i teorije

U nizu aktivnosti koje redovno  priređuje Gradska biblioteka Kalesija, upriličena je promocija knjige Fuada Šišića pod nazivom “Organizacija- struktura- vrijednost- znanje”. Bivši dugogodišnji načelnik općine Tešanj i uspješni privrednik je u svojoj sedmoj knjizi podijelio stečena iskustva i dao korisne savjete svima koji se bave javnim poslovima i  rukovode nekom organizacijom.

fuad-sisicimg_1066

Promotori su bili mr. Esmir Bašić, Sead Jahić, auditor kompanije TÜV MANAGEMENT SERVIS GMBH Mϋnchen, i domaćin Fahrudin Sinanović, direktor Gradske biblioteke Kalesija, koji je istakao da ova knjiga nije pisana dominantno stručnim jezikom, nego na način prihvatljiv širem čitateljstvu.

Esmir Bašić je rekao da je knjiga nastala kao rezultat autorovog dugogodišnjeg iskustva na rukovodnim pozicijama, i u javnom sektoru i u privredi, te da je odličan spoj teorije i prakse.

fuad-sisicimg_1065

– Nama u Bosni, da bi bilo bolje, nedostaje tek jedna «sitnica», a to je dobra organizacija. Knjiga Fuada Šišića je namijenjena svima koji vode bilo kakvu bilo kakvu organzaciju, od nivoa mjesne zajednice pa do viših nivoa. Korisna je i za svakog pojedinca, koji će iz knjige naučiti kako da organizira svoj život, život svoje porodice, kazao je između ostalog, Sead Jahić, auditor kompanije TÜV MANAGEMENT SERVIS GMBH Mϋnchen.

- Bio sam načelnik općine Tešanj, vodio marketing i prodaju, bavio se menadžmentom, tako da sam kroz svoje životno iskustvo i kroz bavljenje teorijom i praksom napisao ovu knjigu kako bismo se posvetili malo više organizaciji. Knjigu sam posvetio prije svega rukovodstvu, ali i svima koji se nalaze u organizaciji, rekao je Fuad Šišić.

Promocija knjige je samo još jedan od koraka s ciljem  uspostavljanja čvršće saradnje između Tešnja i Kalesije u sklopu nastojanja nove kalesijske općinske vlasti da u planiranim razvojnim projektima koristi iskustva iz Tešnja, kao jedne od najnaprednijih lokalnih zajednica u našoj zemlji.

Projekat kojim su se gosti pohvalili je nedavno otvaranje nove zgrade biblioteke u tom gradu koja egzistira na površini od hiljadu kvadratnih metara, čime nadležni u Tešnju pokazuju koliki je značaj knjige i znanja za bilo kakav uspjeh.

 

 

About redakcija novina

Scroll To Top