Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesijac Sead Džafić proglašen za najmenadžera decenije u BiH

Kalesijac Sead Džafić proglašen za najmenadžera decenije u BiH

U Banjaluci je održan 31. izbor najboljih menadžera BiH

Dobitnici priznanja najmenadžer BiH za 2014. godinu na 31. izboru u Banjaluci su generalni direktor “Elektroprivrede” Mostar Nikola Krešić, generalni direktor “Tvornice mašina” Travnik Snježana Kepruner i generalni direktor privrednog društva “Igman” iz Konjica Đahid Muratbegović.

najmenadzer-31.-izbor

Dobitnici ovog priznanja, po izboru Direkcije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, su i direktor trgovačkog lanca “Konzum” David Dolinar, direktor “PETROL BH Oil komani” Uroš Bider i direktor Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske” Predrag Laketić.

Nagradu za životno djelo “Zlatni globus” osvojili su generalni direktor “BH telekoma” Nedžad Rešidbegović i direktor kompanije “Uniks gineks” iz Goražda Jusuf Hubjer.

sead-dzafic-najmenadzer-300x245Najmenadžeri decenije su predsjednik Nadzornog odbora kompanije “Unis tok” iz Kalesije Sead Džafić i direktor Fabrike obuće “Bema” iz Banjaluke Marinko Umićević, a zlatnu plaketu za najbolju stranu investiciju u BiH dobio je direktor kompanije “Remus” iz Sanskog Mosta Oto Kreš.

Generalni direktor kompanije “PMP Jelšingrad FMG” iz Gradiške Branislav Banjac, generalni direktor “Pivare” iz Tuzle Fahrudin Salihović, direktor kompanije “Žitopromet” iz Bijeljine Slaviša Mijatović dobitnici su nagrada za kontinuiran rast i razvoj kompanije.

Vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora kompanije “Globus grup” iz Bijeljine Milenko Zupur dobitnik priznanja za najmenadžera i najkompaniju u oblasti ivent menadžmenta.

Za uspjeh u naftno-trgovačkoj djelatnosti priznanja su dobili direktor i vlasnik kompanije “Plasteks” iz Gračanice Sead Terzić i vlasnik i menadžer kompanije “Tioil” iz Bile Tihomir Matošević, a za stvaranje brenda vlasnik i generalni direktor “Melik grupe” Anes Prohić i vlasnik i direktor kompanije “Bosnet” iz Tuzle Samir Lagarija.

Šparkase banka Sarajevo i njen generalni direktor Sanel Kusturica dobitnici su priznanja najbanka i najmenadžer u bankarstvu, dok su priznanja za najbanku i najmenadžera u bankarstvu decenije osvojili banjalučka Nova banka i njen generalni direktor Milan Radović.

Specijalno priznanje za uspješan podsticaj razvoju biznisa uručeno je direktoru Misije USAID-a u BiH Dejvidu Bartu, zlatna plaketa – najambasador za 2014. godinu uručena je ambasadoru Kine u BiH Dongu Čunfengu, dok je priznanje za najministra dobio ministar energetike, rudarstva i industrije Federacije BiH Erdal Trhulj.

Najbolji načelnici opština u ovoj godini su gradonačelnik zenice Husein Smajlović, načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić, gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević i načelnik opštine Ilidža Senaid Memić.

Dobitnici zlatne plakete u oblasti medicine su direktor Specijalne bolnice “Centar za srce” iz Tuzle Emir Kabil, direktor Poliklinike sa dnevnom bolnicom iz Matuzića Emir Čabrić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona Senaid Begić i osnivač kompanije “Flora” iz Sarajeva Mehmedalija Žmirić.

Vlasnik i glavni urednik “Fejs TV” Sarajevo Senad Hadžifejzović dobitnik je zlatne plakete za najmenadžera u oblasti informisanja, dok je direktor Nacionalnog parka “Una” iz Bihaća Amarildo Mulić dobitnik ovog priznanja u oblasti turizma.

Priznanje za najinstitut diobio je Veterinarski institut “Dr Vaso Butozan” iz Banjaluke, a njegov direktor Drago Nedić dobitnik je priznanja najmenadžer u oblasti nauke.

Priznanje za oblast sporta uručeno je muškoj rukometnoj reprezentaciji BiH, njenom selektoru Draganu Markoviću i generalnom sekretaru Rukometnog saveza Smaji Karačiću.

Svečanoj dodjeli priznanja u Kulturnom centru Banski dvor prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić, brojni privrednici, te predstavnici kulturnog i javnog života.

 

(SRNA/ NKP.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top