Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Nastavlja se kalesijski “rat” saopćenjima: Zijad Kulanić odgovara Nedžadu Džafiću

Nastavlja se kalesijski “rat” saopćenjima: Zijad Kulanić odgovara Nedžadu Džafiću

Novim saopćenjem za javnost oglasio se Zijad Kulanić, u kojem odgovara Nedžadu Džafiću, svom stranačkom kolegi i protivkandidatu u trci za načelnika općine.

– Duže vremena na pojedinim portalima koji se bave „problematikom“ u Kalesiji spominju se stavovi Općinskog odbora Stranke demokratske akcije izneseni preko informativne službe koja u ovoj stranci ne postoji. Svi članovi Općinskog odbora SDA Kalesija znaju da se o imenima za v.d. općinskog načelnika nije ni raspravljalo, jer Općinski odbor od strane predsjednika stranke nije ni sazivan. Time aktuelni predsjednik SDA Nedžad Džafić vrši zloupotrebu pozivajući se na Općinski odbor.

zijad_kulanic-300x210Kao čovjek i kao dugogodišnji član Stranke demokratske akcije želim da kažem da je posljednjim saopćenjem informativne službe koja ne postoji uveliko narušen ugled ljudi koji predstavljaju Općinski odbor i u čije ime su pojedinci odlučili. Za one koji nisu upoznati, imena kandidata za izvršnu i zakonodavnu vlast Općinskom odboru SDA Kalesija dostavljaju predsjednici mjesnih organizacija, što je definisano i Statutom stranke članovima 59 i 68, a Općinski odbor, u skladu sa Pravilima izbornog procesa, predlaže kandidate, što u ovom slučaju nije ispoštovano od strane predsjednika Nedžada Džafića koji je trebao, ali nije sazvao Općinski odbor SDA.

Istina je da Statut stranke nije ispoštovan te da u skladu sa Statutom nije provedena ni procedura kandidovanja u mjesnim organizacijama kandidata za v.d. općinskog načelnika o čemu će se sutra raspravljati na sjednici Općinskog vijeća Kalesija. Sadašnji predsjednik moje stranke iz samo njemu znanih razloga ne želi da sazove Općinski odbor SDA koji bi donio odluke koje su u skladu sa Statutom stranke koji on svjesno krši svojim postupcima.

svecana2-650x260Iz straha da ne bude on kanidat, isti se odlučio na samovolju i putem nepostojeće službe želi unijeti pometnju među članstvo Stranke demokratske akcije koja u posljednje vrijeme njegovim postupcima gubi i vijećnike koji žele da se radi u skladu sa zakonskim i statutarnim odredbama koje je naložio vrh stranke. Zato pozivan predsjednika Nedžada Džafića da na vlast ne pokušava doći po principu Milorada Dodika kupovinom pojedinih vijećnika, lažima i prevarama već da unutar stranke sazove Općinski odbor koji će odrediti kandidate za vd općinskog načelnika, navodi u svom saopćenju Zijad Kulanić.

About redakcija novina

Scroll To Top