Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Nermin Musić, najbolji junior Kalesije: Misimovićev nasljednik

Nermin Musić, najbolji junior Kalesije: Misimovićev nasljednik

Na nedavno održanoj manifestaciji „Izbor nogometaša godine“ u Kalesiji je za najboljeg juniora izabran Nermin Musić, mladi nogometaš tojšićke „Sloge“. Žiri je u ovoj konkurenciji imao najmanje nedoumica jer je Nermin Musić bio bez premca u omladinskoj kategoriji.

music_1Ponajviše zahvaljujući svom kapitenu Musiću, juniori „Sloge“ se nakon 15 odigranih kola u Omladinskoj fudbalskoj ligi BiH – Sjever B nalaze na trećem mjestu. Sloga je upisla 9 pobjeda i po tri remija i tri poraza, uz gol-razliku 43:17. Najefikasnija su ekipa u ligi.

Nermin Musić igra u veznom redu. Nekad je centralni vezni, a odlične partije pruža i na mjestu zadnjeg veznog igrača. Postigao je 4 pogotka i upisao čak 18 asistencija.

Oni koji su ga gledali, kažu da Nermin Musić svojom igrom neodoljivo podsjeća na Zvjezdana Misimovića. I Musićeve lopte, baš kao i Misketove, „imaju oči“. Izuzetno je jak na lopti, ima precizan dug pas, a poseba specijalnost su mu slobodnjaci.

– Ovo priznanje mi je veliki podstrek za još jači rad. U Slogi mi je odlično, ali volio bih se okušati i u našoj najjačoj ligi, kazuje Nermin Musić.

Nermin Musić je već debitovao i za seniorski tim Sloge, koja se akmiči u Drugoj ligi Federacije BiH – Sjever.

S obzirom na njegov izuzetan talenat, pitanje je vremena kada će Musić promijeniti sredinu jer su neki naši klubovi već bacili “oko” na ovog talentiranog igrača.

About Dopisnik Kalesijskih

Scroll To Top