Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Nogometni savez općine Kalesija uručio priznanja najboljima (FOTO)

Nogometni savez općine Kalesija uručio priznanja najboljima (FOTO)

U organizaciji Nogometnog saveza općine Kalesija večeras je održana manifestacija proglašenja najboljeg nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija.

Za ovogodišnje proglašenje najboljih nogometaša konkurisalo je šest klubova i preko 300 nogometaša u raznim kategorijama. Ocjenjivački žiri imenovan je od Izvršnog odbora Nogometnog saveza općine Kalesija i čine ga:

  1. Jasmin Smajić iz Kikača, Profesor tjelesnog odgoja, nogometni instruktor i donedavni nogometni sudija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine,
  2. Besim Mešić iz Rainaca Gornjih, sportski nogometni radnik, član Komisije za takmičenje Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona,
  3. Mihad Hasanović iz Miljanovaca, nogometni trener s Nacionalnom ”C” licencom,
  4. Mensur Šmigalović iz Tojšića, profesor s naučnim zvanjem Magistar sporta i nogometni trener s UEFA ”B” licencom i
  5. Fahrudin Sinanović, profesor književnosti, novinar, sportski nogometni radnik sa liste delegata Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prisutni su bili i predsjednici nogometnih klubova, članovi Izvršnog odbora i delegati Skupštine Nogometnog saveza općine Kalesija.

Prije samog početka dodjele priznanja, prisutni su imali priliku da uživaju uz monodramu “San o Bosni” u izvedbi Adina Islamovića, učenika OŠ “Kalesija”.dodjela-priznanjaimg_0861

Specijalno priznanje za dugogodišnji rad u nogometu dodijeljeno je Sadifu Smajiću iz Kikača.

-“Smajić je dugo prisutan u pomaganju i održavanju mjesnog nogometnog kluba Mladost iz Kikača kojeg pomaže u finansijskom i tehničko-organizacionom smislu. Njegov doprinos klubu iz Kikača je ujedno i dobra podrška razvoju nogmeta na području općine Kalesija”, kazao je voditelj.

dodjela-priznanjaimg_0863

Zbog svojih rezultata u takmičarskoj 2015/2016. godini, pjetlići FK “Bosna” dobili su prvo priznanje. Oni su svoje mogućnosti pokazali u prvenstvenom nogometnom takmičenju predpionira općine Kalesija za takmičarsku 2015/2016. takmičarsku godinu. Pored ovog, pjetlići iz  Kalesije su u ovoj godini bili učesnici mnogih dječijih turnira na kojima su bili uspješni, a igrali su u Tuzli, Modriči, Gradačcu, Banovićima, Bijeljini, Donjim Hrgovima, te vrlo uspješan nastup sa svojim igrama imali su u Virovitici (Hrvatska), Kragujevcu (Srbija), Debrecu (Mađarska) i Beču (Austrija).

dodjela-priznanjaimg_0868

Priznanje je dodijeljeno i talentovanom Ajdinu Mujkiću, kapitenu pjetlića FK “Bosna” Kalesija. On također nastupa i kao pionir a član je i ekipe Mladi talenti BiH. Na mnogobrojnim turnirima ove godine predvodio je svoju ekipu kapitenski i bio je najbolji igrač na turnirima u Donjim Hrgovima, Bijeljini i Virovitici (Hrvatska).

dodjela-priznanjaimg_0866

Zbog drugog mjesta na prvenstvu pinora TK-a i kao najdominantnija ekipa na osnovu pobjeda i napredovanja kadra ovog kluba, igranjem na turnirima širom Bosne i Hercegovine i inostranstva zasluženo je i Nogometni klub “Rainci” iz Rainaca Gornjih dobio priznanje.

dodjela-priznanjaimg_0871

Ove godine najbolji pionir u nogometu na području Općine Kalesija je kapiten pionirske ekipe Meho Imamović koji je sa svojim Klubom (NK “Rainci Gornji”) bio drugi na kantonalnom takmičenju za takmičarsku 2015/2016. godinu. Važi za lidera ekipe, igrač napadačkog profila. Darovitost u svojstvu gol igrača pokazuju mu postignuti golovi za ekipu, koji iznose  jednu trećinu u odnosu na ukupni ekipni bilans u posljednjoj takmičarskoj godini.

dodjela-priznanjaimg_0870

Tokom dodjele priznanja svojom predstvom je zabavila prisutne i dječija dramska sekcija OŠ “Kalesija” koja je izvela igrokaz “Bosna, to je jedna dobra zemlja”.

dodjela-priznanjaimg_0875

Priznanje je dobila i kadetska ekipa FK “Sloga” Tojšići koji je u prvenstvenoj nogometnoj 2015/2016. godini Omladinske nogometne lige BiH osvojio šestu poziciju. Plasman je ostvaren u velikoj konkurenciju klubova tako da je ovim plasmanom postignut zavidan uspjeh.

dodjela-priznanjaimg_0878

Kao jedan od rijetkih nogometaša koji uspješno nastupa za dvije kategorije omladinskog uzrasta, Mirzi Abidoviću iz FK “Bosna” Kalesija je dodijeljeno priznanje. Osvajanjem Drugog mjesta  u prvenstvu Tuzlanskog kantona dao je najveći doprinos za uspjeh svoje ekipe u takmičarskoj 2015/2016. godini. U juniorskoj kategoriji je bio prvak, a u kadetskoj kategoriji vice prvak nogometne lige Tuzlanskog kantona.

dodjela-priznanjaimg_0877

Kao i prošle godine tako je i ove juniorska ekipa “Bosne” najbolja. Oni su na takmičenju Omladinske kantonalne lige u sezoni 2015/2016. godini osvojili prvo mjesto. Pobjednik je Kup takmičenja BiH za područje općine Kalesija čime je ostvarila plasman u dalje kantonalno nogometno Kup takmičenje. U svojim redovima ima veliki broj talentovanih nogometaša od kojih je pet u tekućem dijelu sezoni nastupalo za prvi tim. Ova juniorska ekipa je kombinacija prvog tima i juniora. Trenutno su trećeplasirana ekipa u Omladinskoj nogometnoj kantonalnoj ligi.

dodjela-priznanjaimg_0880

Za najboljeg juniora izabran je Semir Dedić, član FK “Bosna” Kalesija. On nastupa i za seniorsku ekipu, a nastupajući za svoj klub ove godine je dao veliki doprinos tome da “Bosna” pobjedu na takmičenju Kup-a i da se plasira za nivo TK-a. Kapiten je ekipe koja je osvojila prvo mjesto u omladinskoj nogometnoj ligi Tuzlanskog kantona za takmičarsku 2015/2016. godinu. Po broju golova u senirskoj konkurenciji trenutno se nalazi na drugom mjestu liste najboljih gol igrača u tekućem prvenstvu Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa ”Sjever”.

dodjela-priznanjaimg_0879

Najbolji trener ove godine je Asim Brđanović, trener seniorske ekipe FK “Mladost 78” iz Vukovija Donjih. Ovaj klub je bio prvi u Drugoj kantonalnoj nogometnoj ligi ali je i pobjednik Kup takmičenja BiH za područje općine Kalesija.

dodjela-priznanjaimg_0881

Ibrahim Imamović iz FK “Mladost 78” izabran je za najboljeg ovogodišnjeg sportskog radnika. On je dao veliki doprinos za infrastrukturu na stadionu u Vukovijama Donjim prilikom čega je uloženo 40.000 KM. Predsjednik ovoga kluba Imamović se sa ovim klubom takmiči u Prvoj kantonalnoj nogometnoj ligi. Pobjednici su i Memorijalnog turnira posvećenog legendama nogometne igre u MZ Vukovije Donje a organizator turnira je upravo Ibrahim Imamović.

dodjela-priznanjaimg_0883

Ovogodišnja najbolja seniorska ekipa je prvak Druge nogometne lige TK-a, FK “Mladost”78. Pobjednici su Kup takmičenja BiH za područje općine Kalesija i osvajači prvog Memorijalnog turnira u Vukovijama Donjim. Iza njih je uspješan nastup u Prvoj kantonalnoj nogometnoj ligi i predstavljati će našu općinu u daljem Kup takmičenju na području TK-a.

dodjela-priznanjaimg_0884

Za najboljeg igrača Nogometni savez proglasio je Ernesa Hasanovića, člana FK “Sloga” Tojšići.

Fudbaler Sloge iz Tojšića, igračku karijeru je počeo u lipničkom Radniku. Član je Amaterske nogometne reprezentacije Tuzlanskog kantona s kojom je ove godine imao nastup u kvalifikacionim utakmicama za odlazak na evropsko amatersko prvenstvo.  Nosi najviše zasluga što FK ‘’Sloga’’ Tojšići trenutno zauzima 2. mjesto u Drugoj nogometnoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, grupa ‘’Sjever’’ i što je u jesenjem dijelu takmičarske 2016/2017. godine, u istoj ligi, ekipa ”jeseni”. U takmičarskoj 2015/2016. godini bio je najbolji odbrambeni igrač Druge nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine.

dodjela-priznanjaimg_0886

Galeriju fotografija pogledajte u nastavku:

 

About redakcija novina

Scroll To Top