Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / NURU ‘AYNI koncertom “10 godina sa vama” obilježava veliki jubilej: Gost koncerta Mustafa Isaković, jedan od najboljih izvođača ilahija i kasida u BiH

NURU ‘AYNI koncertom “10 godina sa vama” obilježava veliki jubilej: Gost koncerta Mustafa Isaković, jedan od najboljih izvođača ilahija i kasida u BiH

Najstariji, a usuđujemo se reći i najbolji, hor ilahija i kasida na području općine Kalesije, Nuru ‘Ayni, slavi 10 godina postojanja i uspješnoga rada.
Ovaj jubilej će obilježiti velikim koncertom “10 godina sa vama” u kalesijskom BKC-u u utorak (29.decembra 2015.)

Hor Nuru ‘Ayni, koji je proteklih godina bio nezaobilazan dio skoro svake vjerske manifestacije, ali i vleikog broja kulturnih događaja u Kalesiji, je predstavljao Medžlis i Općinu širom BiH, ali i van granica naše države.
Tokom deset godina kroz ovaj hor je prošlo mnogo mladića i djevojaka, a u njemu nisu bili samo članovi iz Kalesije, nego i sa područja susjednih općina.

Mustafa Isaković

Već dugo vremena članovi hora Nuru ‘Ayni rade na pripremi koncerta povodom obilježavanja ovoj jubileja, te su pripremili program koji će oduševiti sve goste.

Gost koncerta će biti Mustafa Isaković, jedan od najboljih izvođača ilahija i kasida na području BiH.
Isaković je tokom ovoga mjeseca predstavljao BiH na Svjetskom takmičenju u izvođenju ilahija i kasida, Munshid Al Shjarah (UAE).

BKC “Alija Izetbegović” Kalesija
Koncert “10 godina sa vama”, hor “Nuru ‘Ayni”
Utorak (29.12.2015.) sa početkom u 19.00 sati
ULAZ: Besplatan

nuru ayni 10 godina koncert

About redakcija novina

Scroll To Top