Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Okrugli sto na temu Budžeta Općine Kalesija za narednu godinu

Okrugli sto na temu Budžeta Općine Kalesija za narednu godinu

Općinski načelnik Sead Džafić sazvao je okrugli sto za predstavnike političkih stranaka/partija koje participiraju u Općinskom vijeću Kalesija sa kojima je razgovarao o Budžetu za narednu godinu.

Šef u Službi za budžet i privredu Abdulah Gutić prisutnima je predstavio sve tačke koje sadrži prijedlog Budžeta za narednu godinu, ali i stavke koje su uvrštene nakon provedenih javnih rasprava u MZ na području naše općine.

Budžet za narednu godinu pratit će i projekte koji su uvršteni u Strategiju razvoja općine a Kalesija, odnosno one projekte čija realizacija je planirana u prvoj godini Strategije.

Na ovaj način pružena je prilika političkim strankama/partijama da daju svoje prijedloge i pomognu u kreiranju Budžeta za narednu godinu.

 

Pored načelnika Seada Džafića te šefova Službi i savjetnika Fikreta Suljkanovića okruglom stolu su prisustvovali i Edin Ramić, Mensur Hukić(NL SDŽ), Sejfo Trgovčević i Muhamed Alić (ASDA), Dina Šmigalović (SDA), Armin Hodžić (SBB), Fejzulah Mujanović, Jasmin Osmančević i Rašid Vildić (BPS), Mujo Mujkić (GDS), Elvir Brkić (Samostalni vijećnik), Armin Karić (SDP) kao i Hajrudin Husejnović sekretar OV Kalesija.

(kalesija.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top