Aktuelno
You are here: Home / Crna hronika / SAMOUBISTVO U KALESIJI: Arnela Hujdur skočila sa zgrade “Piemonte”

SAMOUBISTVO U KALESIJI: Arnela Hujdur skočila sa zgrade “Piemonte”

Arnela (Izet) Hujdur (25), rođeno Đedović, iz Hrasna kod Kalesije izvršila je samoubistvo u četvrtak oko 13 sati.

Život je okončala skokom s prozora stambeno-poslovne zgrade trgovačkog centra “Piemonte” u centru Kalesije.

Kako “Avazov” portal saznaje od očevidaca Hujdur je bila živa nakon pada na beton.

arnela

Hujdur: Bila živa nakon pada na beton

– Kad sam izašla iz zgrade i otvorila vrata, vidjela sam žensko tijelo na betonu. Tu je bila i jedna radnica iz “Piemonta”. Ta osoba je još bila živa, stenjala je i jaukala. Oko glave je bilo krvi. Mi smo je prskale vodom. S obzirom da nismo imale telefon, prva prolaznica koja je naišla nazvala je Hitnu, a kasnije i policiju. Kada su je unosili u sanitet, bila je još živa – ispričala je jedna od očevidaca.

Ona je, prema saznanjima Neon Televizije, prvo popila oko pola litra solne kiseline, a zatim je skinula čizmice, odložila kaput te je skočila u smrt.

arnela_2

U Hitnoj službi Doma zdravlja Kalesija Hujdur je pružena prva pomoć te je hitno upućena na UKC u Tuzli, međutim zbog težine povreda je u putu preminula.

Osim povreda glave, Hujdur je imala povrede stopala, nogu, ruku.

suicid2

Uviđaj ispred zgrade trgovačkog centra “Piemonte” u centru Kalesije

Hujdur nije stanovala u zgradi s koje je skočila, a niko od stanara je nije poznavao. Također je nepoznat motiv zbog kojeg je Hujdur oduzela sebi život.

Prije skoka je popila pola litra sone kiseline, skinula čizmice, odložila kaput na stolicu u hodniku i onda skočila. Pored stolice se nalazila i boca u kojoj je bila sona kiselina. Arnela se udala u maju prošle godine, ali, kako saznajemo, od prije par mjeseci nije živjela sa mužem. Iza nje je ostao tromjesečni sinčić.  Komšije kažu da je poslije poroda zapala u depresiju i da je govorila da će se ubiti. Navodno je dva puta pokušala i da se objesi. Ipak, za sve njene komšije i poznanike njen samoubilački čin bio je veliki šok. 

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policjske stanice Kalesija.

aa

About redakcija novina

Scroll To Top