Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / SDA Kalesija: Održan seminar na temu političke komunikacije

SDA Kalesija: Održan seminar na temu političke komunikacije

U subotu je u Kalesiji održan seminar na temu političke komunikacije, koji je organizovalo Povjereništvo Stranke demokratske akcije u Kalesiji. Seminaru je prisustvovao veći broj članova, simpatizera, aktivista, dužnosnika stranke iz različitih nivoa vlasti, a značajno je učešće imala Asocijacija mladih SDA.

Riječ je o novoj u nizu aktivnosti Povjereništva SDA Kalesija, na čelu sa povjerenikom i potpredsjednikom SDA Edinom Ramićem, čiji je cilj jačanje integriteta SDA Kalesija i povećanje njenih kapaciteta za učešće u novim izbornim i političkim procesima.

U sklopu seminara predavanja su održale dr. sc. Samira Demirović i doc. dr. Semina Ajvaz. Predavanja su se fokusirala na pitanje kao što su vođenje kampanja, rad na terenu, komunikacija sa glasačima i novinarima, samoprezentacija, te vještine i tehnike komuniciranja, sa osvrtom na nove tehnologije.

“U jedinstvu je snaga, a u znanju je moć. Ovo je prvi seminar u nizu, koje planiramo organizirati s ciljem okupljanja i edukacije našeg članstva i aktivista, sa posebnim fokusom na mlade. Često naglašavamo razliku između realnosti i percepcije, posebno kada govorimo o aktivnostima institucija. S time se SDA suočava još od samih početaka. Znamo da se mnogi pozitivni procesi prešućuju ili pokušavaju devalvirati, dok se sistemski širi defetizam pomoću lažnih vijesti i spinovi, sa političkim ciljevima vlasnika tih medija. To nije fenomen prisutan samo u bh. javnosti, iako kod nas nekada ima posebno velike gabarite kod nekih privatno-političkih medija. Naš odgovor mora biti proaktivan i konstruktivan, pored obaveze da radimo za građane, naša obaveza je i da ih informišemo, što ćemo bolje raditi uz više znanja o vještini političke komunikacije”, kazao je povjerenik SDA Kalesija Edin Ramić.

About redakcija novina

Scroll To Top