Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / SDP u Kalesiji obilježio Dan borbe protiv korupcije!

SDP u Kalesiji obilježio Dan borbe protiv korupcije!

Jučer, u petak, 9. decembra, u svijetuje obilježen “Međunarodni dan borbe protiv korupcije”. Isti se počeo obilježavati 9. decembra 2004. godine, na usvajanja UN Konvencije protiv korupcije, čiji su ciljevi unapređenje i jačanje mjera za efikasnije i uspješnije sprečavanje, kao i borbu protiv korupcije.

sdpU Bosni i Hercegovini kao i regionu nije potrebno isticati nemjerljivu zastupljenost korupcije u svim segmentima društva. Korupcija je na ovim prostorima, posebno u posljednje dvije decenije, dostigla status načina života.

Bosna i Hercegovina  je već davno proglasila rat korupciji, ali nažalost taj rat uporno gubi. Korupcija je metastazirala u sve pore društva. U povodu Dana borbe protiv korupcije Socijaldemokratska partija BIH OO Kalesija jučer je upriličila aktivnost podjele promotivnog materijala ali i pružila priliku građanima da kažu svoje  mišljenje.

sdp1

Bosna i Hercegovina je još uvijek zemlja u kojoj je problem korupcije veoma izražen,a kako ističu u ovoj partiji , mladi zbog navedenog najviše i napuštaju svoju zemlju.

U novom indeksu percepcije korupcije Transparency International, BiH je na 80.mjestu od 175 zemaljasvijeta.BiH je ujedno i jedna od najkorumpiranijih zemalja u Evropi i jedino je Kosovo od evropskih zemalja korumpiranije od naše države.

SDP Kalesija

 

About redakcija novina

Scroll To Top