Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Suad Tabalović najbolji nogometaš godine u Kalesiji

Suad Tabalović najbolji nogometaš godine u Kalesiji

U organizaciji Nogometnog saveza Kalesija, večeras je u TC Omega održan izbor najboljeg nogometaša i kolektiva u svim kategorijama u 2012/2013. godini. Titula za najboljeg fudbalera pripala je Suadu Tabaloviću kapitenu FK Bosna.

Za najboljeg trenera izabran je Ibro Mahmutović čovjek koji sa svojim klubom u ovoj sezoni drži prvu poziciju u Drugoj ligi Sjever, a najbolji trener u mlađim kategorijama je Sadik Osmanović-Crnjo. Kada su u pitanju najmlađe kategorije odnosno pjetlići najbolji u ovoj kategoriji je Ahmet Omerović iz FK-ŠF “Respect” Kalesija, a najbolji kolektiv u ovoj kategoriji je također FK-ŠK “Respect”.

Ovoj školi pripalo je priznanje i u kategoriji pionira, a najbolji pojedinac je Admir Brđanović.

U kategoriji kadeta najbolji kolektiv je FK Sloga Tojšići, dok je najbolji pojedinac Eldar Mešić.

U juniorskoj kategoriji za najboljeg je proglašen Anel Alibašić iz FK Bosna, a u kategoriji kolektiva, priznanje je pripalo i njegovoj ekipi FK Bosna. Priznanje za najbolji kolektiv ove godine otišlo je u Tojšiće, odnosno u FK Sloga, a priznanje je primio predsjednik ovog kluba Nijaz Vejzović. Savez je dodijelio i priznanje u kategoriji sportskih radnika, a ove godine za najboljeg je proglašen Sakib Rožnjaković iz Vukovija Gornjih odnosno FK Krušik.

Z apopularizaciju nogometa i promociju Kalesije specijalna priznanja su uručena Sinanu Sinanoviću novinaru i uredniku Avazovog Sporta, kao i reprezentativcu BiH i igraču Rome Miralemu Pjaniću za kojeg je priznanje primio njegov rođak.

 

Generalni sekretar NS TK Midhat Arnautović je na ovoj manifestaciji juniorima Bosne tačnije njihovom kapitenu Edinu Osmanoviću uručio pobjednički pehar za osvojeno I mjesto u juniorskoj ligi u sezoni 2012/2013.

Vrijedi napomenuti da je generalni pokrovitelj manifestacije za izbor najboljeg nogometaša načelnik općine Kalesija Rasim Omerović.

Goste na izboru nogometaša zabavili su i mališani iz vrtića “Mali Princ” koji su svojim igrokazima oduševili prisutne, kao i poznati glumac Nedim Malkočević u ulozi Ćire Blaževića..

About redakcija novina

Scroll To Top