Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Velida Hasanović članica KK „Bosna“ najbolja sportistkinja Kalesije za 2015.godinu

Velida Hasanović članica KK „Bosna“ najbolja sportistkinja Kalesije za 2015.godinu

Na davdeset i prvoj manifestaciji izbora najboljeg sportiste Općine Kalesija za 2015.godinu u organizaciji Sportskog saveza Kalesije noćas je za najbolju sportistknju izabrana članica karate kluba „Bosna“ Velida Hasanović.

velida

Kada je u pitanju invalidski sport ove godine najbolju poziciju je izborio Sead Subašić član invalidskog odbojkaškog kluba „Kalesija“. Subašić je standardni igrač u svom klubu koji nastupa u Prvoj ligi BiH.

U kategoriji cicibanki najbolja uovoj godini je Ejla Hasanović članica karate kluba „Bosna-Kalesija“. Ejla je dva puta bila treća na kantonalnom prvenstvu u disciplini kate, druga na kupu TK i druga na karate turniru „Kalesija open“.

Najbolji pjetlić na području Kalesije je Selmir Zulić iz FK Gornji Rainci. Na mnogim turnirima koji su održani ove godine predvodio je svoju ekipu kapitenski i bio je najbolji igrač ekipe na turniru u Srebreniku, Banovićima, Tuzli, Memićima, Kalesiji, Vučkovcima i Njemačkoj.

Stručni žiri za najbolju ekipu u kategoriji pjetlića proglasio je ekipu FK Rainci Gornji. Ovu nagradu su zaslužili s obzirom da su u dječijem prvenstvu koje se održava na području naše općine trenutno lideri, odnosno jesenji prvaci. Pored ovog pjetlići iz Gornjih Rainaca su bili učesnici mnogih dječijih turnira na kojima su imali uspjeha, tako da su bili prvi na takmičenju za Bodenzi kup koji se igra u Njemačkoj. Također, zabilježili su i dobar rezultat, treće mjesto, na prestižnom dječijem turniru „Respect cup“. U 2015.godini pjetlići su uspješno predstavljali Kalesiju na mnogim turnirima u TK gdje su dva puta bili drugi i jednom treći. S obzirom na rezultate možemo d akažemo da nagrada sasvim zasluženo ide u ruke pjetlića iz Gornjih Rainaca.

Maida Subašić članica karate kluba „Bosna-Kalesija“ najbolja je u kategoriji pionirki. Za nju možemo d akažemo da je ova godina bila jako uspješna jer je osvojila jedno drugo i jedno treće mjesto na kantonalnom takmičenju u kategoriji borbe, treće mjesto na Međunarodnom karate turniru u Crnoj Gori, treće mjesto na Međunarodnom turniru u Zenici, treće mjesto na turniru „Dani Ajvatovice“ i jedno drugo mjesto u disciplini borbe i jedno treće mjesto na karate turniru „Kalesija Open“. Maidin kolega Amar Jahić je u kategoriji pionira proglašen kao najbolji jer je osvajao treće mjesto na Državnom prvenstvu, prvo i drugo mjesto na Kantonalnom takmičenju, prvo mjesto na Međunarodnom turniru u Zenici, kao i treće mjesto u Crnoj Gori, dok je na domaćem terenu na turniru „Kalesija Open“ zauzeo prvo mjesto.

U ovoj kategoriji najbolja ekipa je Nogometnog kluba, odnosno ŠF „Respect“ Kalesija. Ova ekipa je bila treća u prvenstvu pionira Tuzlanskog kantona. U posljednje četiri godine imaju najdominantniju ulogu u pogledu nastupa, pobjeda i napredovanja igračkog kadra. Općinu Kalesija su predstavljali na turnirima u BiH, ali i u inostranstvu.

Kada su u pitanju kadeti, odnosno kadetkinje najbolja je Elma Mehmedović članica Kluba borilačkih sportova „Golden team“. Za najbolju kadetkinju je izabarana zahvaljujući rezultatima koje je postigla u ovoj godini. Ona je bila prva na otvarenom Balkanskom kickboxing kupu u disciplini „laight kontakt“, druga na Državnom prvenstvu u istoj disciplini, treća na Državnom prvenstvu u disciplini„kick laight“ i prva na turniru „Ilidža Open“. Iz „Golden teama“ dolazi i najbolji kadet a riječ je o Husi Turiću koji je bio prvi na Balkanskom kickboxing kupu, prvi i drugi na Državnom prvenstvu u disciplinama „laight kontakt“ i „kick laight“, prvi na Međunarodnom tradicionalnom turniru „Doboj 2015“ u disciplini „Send borbe“, kao i treći na turniru „Ilidža Open“.

Ekipa FK Bosna Kalesija najbolja je u kategoriji kadeta. Oni su u prvenstvenoj nogometnoj sezoni bili vice prvaci u takmičenju koje vodi NS Tuzlanskog kantona. Nekoliko igrača ovog tima već nastupa za juniorsku ekipu koja se takmiči i Omladinskoj ligi TK.

Pravila o izboru sportiste i sportske ekipe Općine Kalesija predviđaju i izbor najbolje osnovne škole u sportskim aktivnostima u ovoj godini. Posebno priznanje u ovoj kategoriji pripalo je OŠ Kalesija čiji učenici su u okviru Malih olimpijskih igara najuspješniji u odbojkaškom takmičenju, zatim prvo mjesto na Općinskom, prvo na Kantonalnom i drugo na Državnom prvenstvu. A kada je u pitanju ova kategorija najboljom je proglašena OŠ Memići iz Memića. Ove godine oni imaju najbolji rezultat u sportskim takmičenjima osnovnih škola s apodručja Općine Kalesija. Sveukupni je pobjednik takmičenja osnovnih škola u Malim olimpijskim igrama. Kao najbolji u ukupnom plasmanu proglašeni su zbog postignutih rezultata u odbojci, atletici i odbojci za dječake, dok su u malom nogometu, košarci, stolnom tenisu za dječake i atletici za djevojčice bili drugi na Općinskom nivou, a u odbojci za dječake drugi na Kantonalnom takmičenju.

Najbolja juniorka ove godine u Kalesiji je Velida Hasanović članica Karate kluba „Bosna-Kalesija“. Ona je osvojila u ovoj godini treće mjesto na Balkanskom prvenstvu kao reprezentativka BiH čime je stekla pravo na Evropsko prvenstvo iduće godine. Također je osvojila i prvo mjesto na Internacionalnom prvenstvu u Crnoj Gori, drugo mjesto na Internacionalnom karate kup takmičenju, kao i drugo mjesto na Međunarodnom turniru „Zenica Open“.

Belmin Mešić član FK „Sloga“ iz Tojšića izabran je za najboljeg juniora. Žiri je to obrazložio time što je bio kapiten svoje ekipe koja je pobjednik u Kup takmičenju BiH za područje Kalesije. Sa ekipom Sloge nastupa u kvalitetnoj Omladinskoj ligi BiH grupa „Sjever“ u kojoj je u tekućoj takmičarskoj sezoni najbolji golgeter sa 16 postignutih golova.

Posebno priznanje u kategoriji juniora ide za KK Bosna Kalesija. Košarkaški klub Bosna je jedini klub koji predstavlja košarku u Kalesiji. Ovaj sportski kolektiv je u svom radu prošao teško vrijeme svog opstanka.

Za najbolju juniorsku ekipu žiri je proglasio ekipu juniora FK Sloga iz Tojšića koja je ove godine osvojila Općinski kup, a ztaim ima i zapažene rezultate u Omladinskoj ligi BiH.

Sportski savez Općine Kalesija dodijeljuje i priznanja sportskim donatorima i sportskim radnicima. Tako je posebno priznanje otišlo u ruke Anela Hadžića kojeg su prozvali donatorom Sloge iz Tojšića. Najbolji sportski radnik u ovoj godini je Sead Džafić član FK Bosna iz Kalesije. On je u razvoj sporta u našoj općini u ovoj godini uložio preko 60.000 KM. Slogi iz Tojšića, Džafić je pomogao sa 2.000 KM, Bosni sa 9.000 KM, Mladosti iz Kikača 17.000 KM, uređenjem korita rijeke Spreče pomogao je sportskom ribolovu sa 30.000 KM, pomagao je i druge sportske kolektive, ali također bio i inicijator mnogih aktivnosti na promociji sporta i sportskih kolektiva.

sead

Trener ŽOK Bosna Rašid Tubić prema mišljenju žirija proglašen je za najboljeg trenera. U ligaškom takmičenju Super odbojkaške lige FBiH za žene bio je šampion bez izgubljene utakmice sa set skorom 36:4 što govori da je svega četiri seta izgubio u cijeloj sezoni. Svojim komandovanjem izborio je plasman u Premijer ligu BiH, gdje se sada klub takmiči.

zok bosna

Erna Sinanović je najbolja seniorka u ovoj godini. Kapiten je u ŽOK Bosna Kalesija, bivša je reprezentativka BiH. Najbolja igračica, seniorka. Član FK Sloga iz Tojšića i član lantonalne reprezentacije Adnan Zulić je izabran za najboljeg seniora, dok je za najbolju ekipu izabran ŽOK Bosna Kalesija.

About redakcija novina

Scroll To Top