Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Veliki broj građana na izložbi “Ljepota zavičaja”: Novčana sredstva predata “Nijemom kriku”

Veliki broj građana na izložbi “Ljepota zavičaja”: Novčana sredstva predata “Nijemom kriku”

Ljepota zavičaja naziv je izložbe fotografija koja je održana u galeriji BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija večeras pred velikim brojem ljubitelja dobre fotografije. Izložbu su pripremili Ramo Abidović, novinar i urednik naše televizije, Paša Poljaković iz Vukovija, Amir Muminović iz Hajvaza, Emina Mešić iz Živinica te Safet Sakić iz Kikača.

Riječ je o fotografijama koje pokazuju ljepotu naših krajeva, a pored izložbenog dijela izložba je bila i prodajnog tipa, jer je dio novca usmjeren u Udruženje koje okuplja žene oboljele od karcinoma “Nijemi krik” Kalesija.

-“Ovom izložbom htjeli smo pokazati kakve sve ljepote ima naš krajolik a naravno i druge privući da počnu da se bave fotografijom i nekim vidom umjetnosti. Ovo je naša prva izložba a nadam se da ćemo narednih godina organizovati još mnogo i da će više ljudi biti uključeno u realizaciju iste”, kazao je Ramo Abidović za našu televiziju.

Sve je počelo od Facebook stranice “Čarobni svijet fotografije”, gdje su se okupili zaljubljenici u fotografiju. Redovno su na ovoj stranici objavljivane fotografije koje su danas bile i dio ove izložbe a broj posjeta iz dana u dan na ovoj stranici sve više raste.

-“Nadamo se da će nam i ti članovi na stranici kojih je iz dana u dan sve više, pomoći da naredne godine organiziramo izložbu u ovo doba godine također u Kalesiji”, istakao je Abidović te dodao da ih posebno raduje što će ovom izložbom pomoći ženama oboljelim od karcinoma.

Izložbi su prisustvovale i mnoge ličnosti iz javnog života, načelnik općine Kalesija koji se obratio građanima i pozvao ih da također doniraju novac za Halep, direktori Javnih ustanova sa područja naše općine, vijećnici OV Kalesija kao i veliki broj građana naše općine ali i iz susjednih Živinica.

Predsjednica Udruženja “Nijemi krik” Hajra Jahić Bajrić se svakako zahvalila za pomoć i podršku koja im je pružena, jer im je ona prijeko potrebna.

Cijelu galeriju fotografija pronađite na našim Facebook stranicama Kalesija Online i NEON Televizija.

About redakcija novina

Scroll To Top