Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Zbog kupovine vijećnika BPS organizira proteste u subotu ispred zgrade Općine Kalesija

Zbog kupovine vijećnika BPS organizira proteste u subotu ispred zgrade Općine Kalesija

Na jučer održanoj sjednici Regionalnog odbora Bosanskohercegovačke patriotske stranka Sefer Halilović sjeveroistočna Bosna, između ostalog je razmatrana i politička afera u općini Kalesija oko spremnosti načelnika da na nelegalan i nemoralan način sastavlja većinu kupujući vijećnike drugih političkih partija.

bps

Naime, načelnik je gostujući na Neon televiziji izjavio da je spreman platiti za vijećnike BPS kako bi prešli kod njega u stranku. U skladu sa tim BPS Sefer Halilović je putem svojih advokata već danas pokrenuo prijavu prema CIK-u protiv direktnog kršenja Izbornog zakona:

„Izborna povjerenstva mogu,posaznanjuzaučinjenupovredu iz svoje nadležnosti, pokrenutipostupakposlužbenojdužnostiprotivpolitičkogsubjektaiuposlenogili na drugi način angažiranogzbogkršenjaodredabaovogaZakona“.

BPS Sefer Halilović kao odgovorna politička partija ima svoje ustrojstvo, stranačke organe i političku platformu. Jedina je politička stranka koja brani BiH u momentima kad se drugi nesmiju ni oglasiti. Odluke nadležnih organa Stranke su obavezujuće unutar svih stranačkih struktura. Ukoliko to nije jasno bilo kome unutar BPS-a morao bi se informisati a onima koji su politički suparnici morali bi to poštivati i uvažavati. U protivnom BPS Sefer Halilović će žestoko odgovoriti na bilo kakve nemoralne ponude prema članstvu BPS-a. Mi nećemo posustati u odbrani od napada bilo kojeg političkog subjekta na infrastrukuturu BPS-a kao što nismo posustali u odbrani BiH kada je bilo najpotrebnije. BPS je patriotske orjentacije spremna da brani svakog stanovnika BiH bez obzira na vjersko opredjelje.

Nemoralni postupci od strane načelnika općine Kalesija Seada Džafića oko spremnosti da kupuje vijećnike BPS-a izazivaju veliko razočarenje u javnosti BiH.
Stoga, Općinska organizacija BPS Sefer Halilović Kalesija u okviru svojih daljih legalnih aktivnosti u raskrinkavanju nelagalnih radnji načelnika Kalesije i njegovih sljedbenika a u vezi otvorenog napada na BPS i nastojanja da prisvoji ono što pripada BPS-u,najavljuje press konferenciju za 30.12.2016 godine gdje će biti otvoreno prezentiranasva obećanja i ponude kao i argumentovana dosadašnja djela oko najavljene kupoprodaje vijećnika. Ovog puta ponovo pozivamo javno načelnika da se pridruži press konferenciji kako bi agumentovano informisali javnost o tome ko vrši političku trgovinu u Kalesiji. Svi materijali će biti dostavljeni nadležnim pravosudnim organima BiH na dalje postupanje ( MUP, TUŽILAŠTVO, SIPA I CIK ).

Takođe u sklopu zaštite svog izborog rezultata koji je BPS osvojio i nastojanja da putem djelovanja kroz Općinsko vijeće opravda povjerenje građana, BPS će u subotu, 31.12.2016 godine vrlo vjerovatno održati mirni protest ispred zgrade općine, ( ukoliko se ne odustane od javne kupovine vijećnika BPS-a od strane načelnika Kalesije),sa ciljem da se rad Općinskog vijeća uvede u okvire odgovornog ponašanja izabranih vijećnika i poštivanja volje građana a ne kršenja Izbornog zakona i javne kupovine vijećnika.

Ovim putem pozivamo i sve druge političke partije koje se smatraju političkim legalistima da osude nelegane aktivnosti oko kupovine vijećnika i zajedničkim snagama spriječimo stvaranje loše slike o političkoj situaciji u Kalesiji.

Još jednom upozoravamo načelnika općine Kalesija zajedno sa njegovim sljedbenicima da razmislio ovome što radi. Ovakvo djelovanje izaziva revolt kod građana kako općine Kalesija tako i šire jer krađa i kupovima tuđih zasluga nemože proći nekažnjeno. BPS je politička partija spremna na razgovore u cilju stvaranja boljih uslova života u općini Kalesija ali na legalan način vodeći pregovore sa legalnim predstavnicima političkih partija, uvažavajući izborni rezultat iplatforme drugih stranaka sa ciljem iznalaženja rješenja za sve tekuće probleme. Ukoliko ostavite BPS na miru ili se odlučite na legalne međustranačke razgovre, stojimo na raspolaganju da gradimo općinu Kalesija svim dobrim djelima, u protivnom ćemo se braniti svim raspoloživim sredstvima i bez posustajanja dok postojimo.

Odjel za informisanje BPS-a

About redakcija novina

Scroll To Top