Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Zijad Kulanić: Ja sam kandidat SDA za načelnika Kalesije

Zijad Kulanić: Ja sam kandidat SDA za načelnika Kalesije

S obzirom da je u medijima objavljena informacija da će se Zijad Kulanić na izborima za načelnika općine Kalesija pojaviti kao nezavisni kandidat, želim demantirati tu informaciju i naglasiti da se hoću pojaviti, ali kao – kandidat SDA.

zijad_kulanic-300x210Ja sam dugogodišnji član SDA, i nikada nisam bio član ni jednog drugog političkog subjekta. Bio sam i član Izvršnog odbora SDA Kalesija sve dok nisam postavljen na mjesto državnog službenika. Ja dolazim iz mjesnog ogranka Gornje Vukovije koji je na minulim izborima Stranci demokratske akcije donio ubjedljivo najveći broj glasova po svim izbornim nivoima na području cijele općine Kalesija, tj. ogranak  kojem pripadam je po svim izbornim nivoima broj 1. a broj glasova koji su dodijeljeni SDA iznosi preko 10% od ukupnog broja koji je SDA dobila u Kalesiji (SDA je u Gornjim Vukovijama uvijek pobjeđivala).

Ovo se može lako provjeriti na zvaničnoj stranici  Centralne izborne komisije BiH WWW.izbori.ba Također, podršku mojoj kanidatiri dala je polovina aktuelnih vijećnika SDA, dva potpredsjednika SDA Kalesija i  većina mjesnih ogranaka, kao i najveći broj privrednika sa područja cijele općine Kalesija, tu podršku sam donedavno imao i od strane predsjednika, koji je ne znam iz kojih razloga promijenio mišljenje.

Kao dugogodišnji član stranke SDA, ja samo želim da se ispoštuje stranačka procedura i da se ne ponovi ono što se desilo 2012.godine, prilikom tzv. izbora kandidata za lokalne izbore, kada mi je rečeno da sam lično ja „odustao“ a da ja tome nisam imao pojma.

About redakcija novina

Scroll To Top