Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesijski predpioniri stigli u Njemačku i već odradili prvi trening

Kalesijski predpioniri stigli u Njemačku i već odradili prvi trening

Mladi nogometaši sa područja kalesijske općine koji će u Njemačkoj  učestvovati na 17. internacionalnom nogometnom turniru „Internationales U 13 Hallenturnier  in Mundenrkingen“ već su doputovali na svoje odredište.

1521765_10202896648967189_332181120_n

Od mr. Mensura Šmigalovića, koji zajedno sa sa Saidom Šmigalovićem (Sloga) i Ademom Požegićem (Respect), void selekciju maldi h nogometaša sastavlejnih od predpionira Sloge i Repecta, saznajemo da je kalesijska sportska delegacija u njemački grad Ulm stigla četvrtak, u ranim jutarnjim satima.

–  Put je bio težak. Došli smo oko 3 sata ujutro. Odmah taj dan smo djecu odveli na trening u jedan sportski centar. Mali nam je problem što je najavljeno bilo da se igra na turniru 5+1, ali sad smo saznali da je 4+1. Mi smo se spremali za igru u 5+1 sistemu. Ipak, pokušat ćemo izvući najbolje što možemo.  Poslije treninga smo išli na bazen. Djeca su se zabavljala I bilo im je super. Danas, u petak, smo obilazili grad, a poslije džume smo imali trening u dvorani u kojoj će se igrati turnir, kazao nam je mr. Mensur Šmigalović.

turnir

Da podsjetimo da svake godine ovaj turnir okupi renomirane ekipe poput Bajerna  (Bayern), Šalkea (Schaleke), Štutgarta (Sttutgart), Lucerna (Luzern), Milvala (Millwal) iz Engleske, Hajduka, Maribora i drugih klubova iz Njemačke, Francuske i Holandije.  Kalesijci će, kako smo već pisali, igrati u grupi sa slavnim Bajernom i Fiorentinom. Na ovom turniru su svojevremeno učestvovali i danas uspješni igrači svjetskog formata kao sto su Marko Marin, Marko Reus, Tomas Muller i drugi. Turnir počinje 11. januara.

Odlazak na turnir kalesijskim dječacima dogovorio je i omogućio Elvis Hodžić, iz Tojšića, koji već duže vrijeme živi i radi u Njemačkoj, u okolini grada Ulma.

About redakcija novina

Scroll To Top