Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Nova šansa za FK “Bosna” Kalesija: Počele pripreme za drugi dio sezone

Nova šansa za FK “Bosna” Kalesija: Počele pripreme za drugi dio sezone

Euforija je danas vladala na Gradskom stadionu u Kalesiji tokom prozivke igrača prije početka prvog treninga a u okviru priprema za nastavak drugog dijela sezone u Drugoj ligi FBiH.

Trener FK “Bosna” Kalesija Ibro Mahmutović sa namjerom je zakazao prvi trening ranije, kako bi imao vremena da se upozna sa kompletnom situacijom prije početka proljetnog dijela sezone.

DSCN0953

Nastavak takmičenja počinje polovinom marta, a danas na stadionu možemo vidjeti isti igrački sastav od jeseni ojačan sa igračima koji su dobili šansu da igraju u ovom sastavu.

-“S Obzirom da imam iskustva i da sad krećem sa pripremama to znači da ću imati prostora i vremena da poslažem neke stvari”, rekao je Mahmutović za NTV.

DSCN0963

Mahmutović je također rekao da im je cilj da budu na sredini tabele, te da uključe što više mladih u ovaj projekat. On je također govorio i da je ovo solidna osnova i da se nada kako će odraditi sve kako je i planirano.

-“Nismo još imali zvanični sastanak sa Upravom, ovaj proljetni dio prvenstva nismo u nekom visokom cilju, želimo da zadržimo ovo što imamo i da pokušamo ubaciti nove snage, a to bi bila neka odskočna daska za buduće planove”, istakao je Ibro.

Velika očekivanja

On je također optimista kada je u pitanju budućnost ovog kluba, te naglašava da su imali težak period jer su jesenju sezonu započeli bez ijednog člana Uprave, zbog čega su samo on i kapiten vodili ovaj klub.

-“Sa ovim brojem članova Uprave i ovim njihovim htijenjem i ozbiljnošću, dajem sebi za pravo da budem optimitičan i da kažem da možemo svašta planirati”, kazao je Mahmutović.

DSCN0973

Nezadovoljstvo zbog proteklog dijela sezone svakako postoji, jer kako trener govori, nisu znali šta će sa ovog kluba biti.

-“Gledajući bodovno stanje, oko tri ili četiri boda smo u zaostatku. Nisam zadovoljan što se tiče kvalitete i igre, ali sve u svemu, napravio sam izvještaj koji je ipak potvrdio moje mišljenje da je sve ipak bilo na dobrom nivou”, otkriva trener Ibro.

Da ovom klubu treba promjena, potvrđuje i Mahmutović koji želi da promijeni filozofiju igre, te da ova ekipa bude efikasnija kod kuće, nego su to bili u proteklom periodu.

DSCN0980

Nova Uprava

Imali smo priliku i da razgovaramo sa predsjednikom kluba Seadom Džafićem koji očekuje bolje rezultate u drugom dijelu sezone, te ukoliko bude prilike u narednoj godini i veći rang.

-“Danas smo pozvali igrače i danas je bilo prvo upoznavanje mene sa igračima. U općini smo prvi koji su krenuli sa treninzima a moja je želja da FK “Bosna” Kalesija bude stabilna i da ima izvore finansiranja, kako bi ostali gdje jesmo a u narednim sezona da pokušamo iskoračiti u viši rang”, otkrio je za NTV Džafić.

Podsjećanja radi, klub FK “Bosna” Kalesija nalazi se na jedanaestoj poziciji sa osvojenim dvadeset i jednim bodom. Odigrali su petnaest utakmica, od kojih je sedam dobijenih a osam izgljubljenih.

Tabela

About redakcija novina

Scroll To Top