Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Poslušajte i pogledajte spot za pjesmu o mostu „Sead Džafić“: Gradila se na Spreči ćuprija

Poslušajte i pogledajte spot za pjesmu o mostu „Sead Džafić“: Gradila se na Spreči ćuprija

Most “Sead Džafić”, o kojem se u proteklom periodu toliko govorilo u Kalesiji, završio je i u pjesmi. Naime, izvorna grupa “Kalesijsko sijelo” na svoj prvi album sa pjesmama izvorne muzike uvrstila je i pjesmu o mostu i o njegovom donatoru Seadu Džafiću, vlasniku i menadžeru firme UNIS TOK. Tekst je napisao bivši načelnik Kalesije Dževad Tosunbegović.

spot“Kada smo vidjeli tekst, rekli smo da se to mora otpjevati. Ovo je djelo koje zaslužuje da se nađe u pjesmama”, kaže vođa izvorne grupe Mevludin Ponjavić.

 Urađen i spot

 Za ovu pjesmu snimljen je spot. Kadrovi su snimani je na samom mostu i u krugu fabrike Unis Tok. Osim izvođača, članova grupe Kalesijsko sijelo, i donatora Seada Džafića, na spotu se pojavljuju i tekstopisac Dževad Tosunbegović i Nedžad Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija i kandidat za novog načelnika Kalesije na predstojećim vanrednim izborima. Spot se može pogledati i poslušati na youtube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=Y0I1a7_UkrQ.

spot 1

Sead Džafić, u izgradnju mosta je uložio više od 100 hiljada maraka, a njegova kćerka Alma Džafić – Tarabić je također uložila 20-ak hiljada maraka u uređenje obale rijeke Spreče oko mosta. Sead Džafić je još ranije napravio manji most u Donjim Raincima, a najavio je da bi u Kalesiji mogao izgraditi i sahat kulu.

 Tekst pjesme

 Tekst pjesme o Mostu „Sead Džafić“ glasi:

Gradila se s hajrom zadužbina/Gradila se na Spreči ćuprija/ Gradili je sprečanski jarani/ Unis Toka momci odabrani/Sini munjo s Visa do Tojšića/Poselami Seada Džafića/Sead Džafić humanista pravi/Pa na Spreči ćupriju napravi/Neka živi ova zadužbina/Neka živi bijela ćuprija.

 

About redakcija novina

Scroll To Top