Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U Kalesiji priređen doček za kalesijske pionire (FOTO)

U Kalesiji priređen doček za kalesijske pionire (FOTO)

Kalesijski piniori koji su učestvovali na nogometnom turniru u Njemačkoj danas su dočekani u Kalesiji kao šampioni bez obzira što su na kraju osvojili drugo mjesto.

– Ja sam još uvijek pod emocijama. Prezadovoljan sam. Otišli smo tamo sa planom da prođemo grupnu fazu, a na kraju završili smo u finalu, govori nam selektor U13 momčadi iz Kalesije Šefik Imamović.

pioniriZadovoljan je bio i Mensur Šmigalović. On se zahvalio svima u dijaspori koji su došli u Ulm da bodre momke iz jedne male općine koji su iza sebe ostavili Bajern, Fiorentinu, Mainz, Maribor i mnoge druge klubove koji slove za velikane u Evropi.

pioniri 2

Posebno se Šmigalović zahvalio Elvisu Hodžiću iz Tojšića koji je mališanima omogućio da otputuju na ovaj prestižni turnir.

pioniri 1

Pionire u Kalesiji dočekao je i predsjednik Nogometnog saveza TK Muhamed Avdić, koji je rekao da su oni pravi ambasadori Kalesije, jer su je predstavili svojim talentom.

pioniri 3

Kalesijske šampione danas je u svome uredu ugostio i vršilac dužnosti načelnika općine Salmir Avdibašić, zajedno sa predsjedavajućim OV Nedžadom Džafićem, koji su im se zahvalili za sve što su uradili u Njemačkoj postigavši nešto o čemu će se pričati i o čemu se već piše u Njemačkoj, a to je da je jedna ekipa iz Kalesije pomrsila račune mnogim velikanima.

pioniri 4pioniri 5pioniri 6

About redakcija novina

Scroll To Top