Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U Tojšićima i Kalesiji obilježavanje 23. godišnjice Regionalnog savjetovanja Patriotske lige za Sjeveroistočnu Bosnu

U Tojšićima i Kalesiji obilježavanje 23. godišnjice Regionalnog savjetovanja Patriotske lige za Sjeveroistočnu Bosnu

Udruženje boraca Patriotske lige Kalesija, u saradnji sa Odborom za obilježavanje značajnih događaja općine Kalesija, u nedjelju 11. januara 2015. godine u Tojšićima i Kalesiji organizuje obilježavanje 23. godišnjice Regionalnog savjetovanja Patriotske lige za Sjeveroistočnu Bosnu.

pppNaime, 11. januara 1992. godine u prostorijama škole u Tojšićima, razmatrano je stanje priprema i donijete su smjernice za dalji rad na pripremama za odbranu od nadolazeće agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.


Ovogodišnje okupljanje je prilika da se ponovo okupe učesnici ovog historijskog savjetovanja, kao i mnogi drugi koji su dali svoj doprinos pripremama za odbranu i odbrani od agresije, sve s ciljem očuvanja tradicija Patriotske lige i Armije Republike Bosne i Hercegovine.


Osim već tradicionalnog okupljanja i druženja učesnika u centru Tojšića, ovogodišnjim programom je predviđeno i otvaranje izložbe fotografija na temu: “Predsjednik Alija Izetbegović u posjetama Tuzlanskom okrugu/Tuzlansko-Podrinjskom kantonu u vrijeme agresije na RBiH”, koja će biti upriličena u galeriji Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović” u Kalesiji.


Takođe, učesnici manifestacije učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na šehidskim spomen – obilježjima u Tojšićima i Kalesiji prisjetiće se poginulih saboraca, a biće upriličeni i obilasci porodica šehida.


Pokrovitelji manifestacije su Savez boraca Patriotske lige Tuzlanskog kantona i Općina Kalesija.

10931318_1517601261855692_6722509886226449691_n

 

About redakcija novina

Scroll To Top