Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / I Tito bi bio ponosan na tabelu Prve nogometne lige Federacije BiH

I Tito bi bio ponosan na tabelu Prve nogometne lige Federacije BiH

Proteklih mjesec dana više se pisalo i govorilo o Prvoj nogometnoj ligi F BiH nego o Premijer ligi. Dakako, razloge tome je Miroslav Blažević, odnosno njegov dolazak u tuzlansku Slobodu. Ovaj transfer dobio je zaluženi publicitet i u medijima iz regiona. Otkako je Ćiro došao u Tuzlu, najviše se priča o tome ko će se iz Prve lige plasirati u Premijer ligu. Ako bacimo pogleda na tabelu, vidjet ćemo da je na prvom mjestu Jedinstvo iz Bihaća, drugo Bratstvo iz Gračanice, treća tuzlanska Sloboda, a četvrti Rudar iz Kaknja.

1616666_10203091987130521_1400721684_n

S obzirom na nazive tri prvoplasirane ekipe: Jedinstvo, Bratstvo i Sloboda, kako šaljivdžije kažu, na tabelu Prve lige F BiH bio bi ponosan i Josip Broz Tito.  Upravo ove tri riječi: bratstvo, jedinstvo i sloboda bile su riječi koje je najčešće upotrebljavao Tito u svojim poznatim krilaticama „Ćuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga“,  „Za slobodu su krv prolijevali svi naši bratski narodi“ i slične.

Među 16 prvoligaša takozvane socrealističke nazive imaju i sljedeći klubovi: Rudar (Kakanj), Radnički (Lukavac), Mladost (Doboj Kakanj), Budućnost (Banovići) i Iskra (Bugojno).

 

About redakcija novina

Scroll To Top