Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Doktor Osmanović najoštrije osuđuje prijetnje da će Kalesija biti u blokadi od strane viših nivoa vlasti

Doktor Osmanović najoštrije osuđuje prijetnje da će Kalesija biti u blokadi od strane viših nivoa vlasti

Doktor Muhamed Osmanović, kandidat SDP-a za načelnika općine Kalesija najoštrije osuđuje prijetnje građanima Kalesije koje su ovih dana upućene sa skupova protukandidata da će Kalesija biti u blokadi od strane viših nivoa vlasti ukoliko na izborima pobijedi doktor Osmanović.

Upozoravamo građane Kalesije da ne nasjedaju na laži i politikantska obećanja koja dolaze od strane protukandidata da će imati prohodnost u realizaciji pojekata koji se finansiraju od Vlada TK-a, FBiH, Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH.

drrTime šalju jasnu poruku kako zapravo namjeravaju vladati, trošiti budžetski novac i dijeliti građane na podobne i nepodobne. Gospodo, novac u budžetu se prikuplja od prihoda svih građana i privrednika. Nisu to pare iz vaših džepova, već pare koje daje narod. Dio tog novca, putem projekata, mora se vratiti narodu.

Poručujemo građanima da Kalesija, kao i ostale općine u BiH, mora dobiti ono što joj po zakonu pripada, a da priča o vertikali vlasti od države do općine ne stoji i pretstavlja „prodavanje magle“, kako bi se kod Kalesijaca stvorili strah i panika.

Kontra argument tvrdnjama kandidata SDA je i taj da su na čelu najrazvijenih općina u TK upravo načelnici iz SDP-a (Gradačac, Gračanica, Tuzla, donedavno Živnice) i da su godinama, putem raznih projekata, ove općine povlačile mnogo više sredstava od općina koje se nalaze u „kandžama banovićkog lobija“, kojem i Kalesiju u zagrljaj gura protukandidat za načelnika.

Ne može se prohodnost projekata obezbijediti podjelama, ucjenama i pritiscima, već kvalitetnim projektima sačinjenih timskim radom općine i građana.

Građanima poručujemo da će doktor Osmanović, kao načelnik općine Kalesija, sa timom stručnih, nestranačnih ljudi, privrednika, mladih i obrazovanih Kalesijaca stvoriti uslove za brži ekonomski razvoj općine Kalesija i smanjenje broja nezaposlenih.

Pozivamo sve građane da na prijevremnim izborima za načelnika općine Kalesija, 22.februara podrže doktora Osmanovića koji nudi jedinstvo, ravnopravnost i parnerski odnos građanima Kalesije, bez podjela.

Zajedno možemo stvoriti uslove za ljepšu i bolju Kalesiju.

 Savjet za informisanje

About redakcija novina

Scroll To Top