Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Načelnik općine Gaziosmanpaša i članovi turske delegacije dali su bezrezervnu podršku Stranci demokratske akcije Kalesija

Načelnik općine Gaziosmanpaša i članovi turske delegacije dali su bezrezervnu podršku Stranci demokratske akcije Kalesija

U Kalesiji je jučer boravila delegacija iz Turske, sačinjena od predstavnika općine Gaziosmanpaşa, te predstavnika Partije pravde i razvoja (AK Parti), stranke dokazanog prijatelja Bosne, Recep Tayyip Erdoğana. Delegacija je u Kalesiji boravila zbog obnavljanja i intenziviranja bratskih odnosa sa Kalesijom, a sve u cilju jačanja veza i razvijanja ekonomsko-kulturne saradnje.
salTokom posjete Kalesiji, nakon obilaska kalesijskih preduzeća i općinske administracije, turska delegacija je iskoristila priliku i učestvovala na predizbornom skupu SDA Kalesija i promociji kandidata SDA za načelnika općine g. Nedžada Džafića, koji se održaao u Bosanskom kulturnom centru „Alija Izetbegović“ u Kalesiji.

sal1Načelnik općine Gaziosmanpaşa i članovi turske delegacije, dali su bezrezervnu podršku Stranci demokratske akcije Kalesija i njenom kandidatu na predstojećim izborima za načelnika i obećali da će sa svojim privrednim i drugim kapacitetima, odmah nakon pobjede g. Nedžada Džafića, napraviti plan ulaganja u kalesijsku privredu i otvaranje novih radnih mjesta.

sal2Također, predstavnici ove općine iskazali su zahvalnost za djelo rahmetli Alije Izetbegovića, te istakli činjenicu da je rahmetli Izetbegović veliki autoritet i da ga
ogroman broj muslimana u Turskoj smatra istinskim vođom i borcem za BiH i Bošnjake.

sal3Iz tog razloga, članovi AK Parti, su dali podršku i izrazili svoje očekivanje da će građani Kalesije i ovaj put svoje povjerenje dati SDA jer je ona legitimni čuvar Bosne i Hercegovine i Bošnjaka u njoj.

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Kalesija nastavlja kampanju za izbor načelnika i poziva svoje članove, simpatizere i druge građane da se aktivno uključe u naredne aktivnosti te da budu dio tima koji pobjeđuje.

Općinski odbor SDA Kalesija

About redakcija novina

Scroll To Top