Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Ne dozvolimo da Kalesijom upravljaju kadrovi iz Banovića

Ne dozvolimo da Kalesijom upravljaju kadrovi iz Banovića

Kandidat za načelnika općine Kalesija, doktor Muhamed Osmanović je održao predizborne skupove u Gojčinu i Hajvazima. Na skupovima su se obratili doktor Muhamed Osmanović, kandidat svih građana za načelnika općine Kalesija, i Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP-a Kalesija.

sdppUz zahvalnost građanima, svih političkih opcija, koji su u velikom broju prisustvovali skupovima i koji podržavaju njegovu kandidaturu za načelnika, doktor Muhamed Osmanović je istakao da će se odlučno boriti protiv svakog oblika kriminala i korpucije, nepotizma i neravnopravnosti u općini Kalesija.

Doktor Osmanović je okupljenim građanima poručio da kao ljekar nikada nije dijelio ljude i da će se tako ponašati i kao načelnik Kalesije. Osnovni pravci njegovog rada, kao načelnika općine Kalesija, poručuo je, biće ravnomjeran razvoj općine Kalesija, stvaranje povoljnijeg ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje nezaposlenih u Kalesiji.

sdppp

Naglasio je da želi uspostaviti bolju komunikaciju sa svim privrednicima, a da će posebno mjesto u njegovom radu biti posvećeno poljoprivrednicima, kroz veće poticaje, osnivanje Fonda za poljoprivredu i pravedniju raspodjelu državnog zemljišta. Pomoć povratničkoj populaciji neće izostati, a mladima se garantiraju veća sredstva za stipendije i aktivnije učešće u radu i odlučivanju, istakao je doktor Osmanović.

Dževad Hadžić je pozvao građane Gojčina i Hajvaza da ne dozvole da općinom Kalesija u narednom periodu upravljaju kadrovi iz Banovića. Okupljenim građanima je poručio da je vidljivo nezadovoljstvo ogromne većine građana dosadašnjim stanjem u Kalesiji i da su zbog toga privremeni izbori za načelnika općine Kalesija, 22. februara, šansa da se zajedno promijeni to stanje. Pozvao građane da iskoriste svoje demokratsko pravo i ne propuste šansu da izaberu načelnika svih građana, doktora Muhamed Osmanovića.

Izađite na izbore i glasajte za doktora Osmanovića za jedinstvenu Kalesiju, poručeno je na skupovima u Gojčinu i Hajvazima.

Savjet za informisanje

sdpppp

About redakcija novina

Scroll To Top