Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / SBB Kalesija negira navode iz saopćenja SDP-a

SBB Kalesija negira navode iz saopćenja SDP-a

Povodom teksta objavljenog  na portalu „Kalesijske novine“ pod nazivom: „Podršku dr. Osmanoviću dali SBB i Narodna stranka radom za boljitak“, koristimo priliku da se obratimo široj javnosti i da negiramo ovako objavljenu vijest.

sbbNaime, vijest da Savez za bolju budućnost BiH daje podršku dr.Muhamedu Osmanoviću je neprovjerena i netačna. Općinski odbor SBB Kalesija, kao legitiman i legalan organ stranke, je jedini nadležan za donošenje odluke o političkim pitanjima, između ostalog i odluke o eventualnoj podršci nekom od kandidata iz drugih političkih opcija. Međutim, ono što je sigurno je to da Općinski odbor SBB Kalesija nikada nije donio odluku o tome na koji način će nastupiti na prijevremenim izborima u Kalesiji, a nakon isteke roka za prijavu kandidata.

Za čevrtak, 12.02.2015. godine zakazana je 9. redovna sjednica Općinskog odbora SBB Kalesija na čijem dnevnom redu se nalazi više tačaka, a jedna od tačaka o kojima će se raspravljati je i informacija o trenutnoj političkoj situaciji u Kalesiji u sklopu koje će se donijeti i odluka o eventualnoj podršci nekom od kandidata za prijevremene izbore za načelnika općine Kalesija.

Želimo istaći da je na sastanku u Donjim Vukovijama bio prisutan predstavnik SBB-a ispred Mjesnog ogranka Vukovije Donje, koji je svojevoljno i bez znanja Mjesnog odbora donio odluku da potpiše navedeni protokol, čime je prekršio Statut i čiji će postupak biti predmet analize i eventualne sankcije na narednoj sjednici Općinskog odbora.

Općinski odbor SBB Kalesija

About redakcija novina

Scroll To Top