Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Takmičenje osnovaca iz engleskog: Najbolji Ajla Jašarević, Haso Ibrišević i Ismar Musić

Takmičenje osnovaca iz engleskog: Najbolji Ajla Jašarević, Haso Ibrišević i Ismar Musić

Osnovna škola „Rainci Gornji“ bila je domaćin Općinskog takmičenje iz poznavanja engleskog jezika za učenike osnovnih škola sa područja općine Kalesija.

Takmičenje je održano na tri nivoa: učenici 7. razreda, učenici 8. razreda i učenici 9. razreda. Učesvovali su predstavnici svih pet kalesijskih osnovnih škola.

U kategoriji 7. razreda najbolji su bili Ajla Jašarević (OŠ Kalesija), koja je zauzela prvo mjesto,  Amar Aščić (OŠ Tojšići), drugo mjesto, dok je Adin Glogić (OŠ Kalesija) osvojio treće mjesto. Njih troje su obezbijedili plasman na kantonalno takmičenje.

U konkurenciji 8. razreda prva tri mjesta pripala su sljedećim učenicima: prvi je bio Haso Ibrišević (O Š Memići), druga Alma Huremović (O Š Rainci Gornji), a treća Lejla Sinanović (O Š Kalesija). Njih troje su obezbijedili plasman na kantonalno takmičenje.

Prvo mjesto među učenicima završnih razreda osvojio je Ismar Musić (O Š Kalesija), drugo Adnan Hukić (OŠ Tojšići), treće Jasmina Mešić (OŠ Rainci Gornji). Njih troje će učestvovati i na kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika.

U ekipnom poretku najbolja je bila OŠ Kalesija. Za to velike zasluge, osim talentiranim učenicima ove škole, pripadaju i njihovim vrijednim profesorima Asmiru Mešiću i Almiru Avdiću.

Na drugom mjestu je bila OŠ Tojšići, treće mjesto je pripalo OŠ Memići, četvrto OŠ Rainci Gornji, a na posljednjem mjestu je bila OŠ Vukovije.

 

Ekipa O Š Kalesija sa nastavnicima Asmirom Mešićem i Almirom Avdićem

Ekipa O Š Kalesija sa nastavnicima Asmirom Mešićem i Almirom Avdićem

Ekipa O Š Tojšići

Ekipa O Š Tojšići

About redakcija novina

Scroll To Top