Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Vandali polomili reklamne panoe u centru Kalesije: Nadzorna kamera na Osnovnoj školi snimila tri osobe, hoće li policija ovoga puta otkriti počinioce?!

Vandali polomili reklamne panoe u centru Kalesije: Nadzorna kamera na Osnovnoj školi snimila tri osobe, hoće li policija ovoga puta otkriti počinioce?!

U noći sa četvrtka na petak (2./3.februara) u centru Kalesije za sada nepoznate osobe su polomili dva reklmna panoa u Ulici žrtava genocida u Srebrenici, pored pješačke staze uz Osnovnu školu.
Ovaj vandalski čin pripadnici PS Kalesija su zabilježili još u večernjim, odnosno u ranim jutarnjim, satima, ali ne i počinioce.

Tri reklamna panoa su vlasništvo “NKP Plus – Agencija za promociju”, i riječ je o jedinim legalno instaliranim reklamnim panoima na području općine Kalesija.
Dva reklamna panoa su polomljena, vjerovatno jakim udarcima nogom.

Polomljene reklamne panoe u ranim jutarnjim satima su pronašli uposlenici JP “Komunalac” Kalesija, koji su dijelove istih sa puta pomjerili na “zelenu površinu” koja je prekrivena snijegom.

Na zgradi Osnovne škole se nalazi nadzorna kamera, koja je zabilježila ovaj događaj.
Pregledavanjem snimka, ustanovljeno je da se sve dogodilo iza ponoći, tačnije u 01.40 sati. Iako se zbog slabe svjetlosti ne mogu identifikovati počinioci, može se vidjeti da se radi o tri osobe.

Na kameri čiji smo snimak prenijeli vide se tri osobe. Nekoliko sekudni prije nego što su naišli počinioci, putem je prošao automobil koji je osvijetlio reklamni pano u ispravnom stanju, a zatim je naišla jedna osoba koja je jednom udarila nogom u pano, a zatim još dvije osobe koje su u više navrata udarali u reklamni pano.

Počinioci su se kretali u pravcu zgrade Općine, a vjerovatno da su dolazili iz nekog od ugostiteljskih objekata u centru grada.
Pošto u Kalesiji mali broj lokala radi iza ponoći, policiji je olakšan posao ukoliko zaista budu istraživali ovaj slučaj, pošto ovo i nije prvi slučaj lomljenja istih.
U toku predizborne kampanje jedan reklamni pano je polomljen u toku dana, i to kada je na ulici bilo više osoba, a policija nikada nije otkrila počionica(e).

  • — Snimak reklamnih panoa zabilježen prije nekoliko dana…

(NKP.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top