Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Vukovije Gornje i Tojšići su za doktora Osmanovića jer nema oraha, čak ni u avliji, a kamoli u džepovima

Vukovije Gornje i Tojšići su za doktora Osmanovića jer nema oraha, čak ni u avliji, a kamoli u džepovima

Predizbornim skupovima u Vukovijama Gornjim i Tojšićima, doktor Muhamed Osmanović
je završio obilazak svih naseljenih mjesta, u sklopu predizborne kampanje
za načelnika općine Kalesija.

Prostorija mjesnog Doma kulture u Vukovijama Gornjim bila je premala da primi sve zainteresovane građane koji su, svojim prisustvom, željeli dati podršku kandidaturi doktora Osmanovića za načelnika općine Kalesija. Okupljeni mještani Vukovija Gornjih su pokazali spremnost i dali obećanje da će ovoga puta podržati promjene, jer žele biti dio pobjedničkog tima doktora Osmanovića.

Nakon Vukovija Gornjih, održan je pobjednički skup u Tojšićima. U prepunoj školskoj dvorani, Tojšićani su velikom podrškom poslali jasnu poruku da na prijevremenim izborima nemaju kalkulacija i da doktor Osmanović ima ogromnu podršku velike većine građana Tojšića
i okolnih naselja.

Tojšići očekuju pobjedu doktora Osmanovića i učinićemo sve da prijatelj naše „Sloge“, KUD-a „14.maj“, ali i drugih udruženja bude načelnik Kalesije. Doktor najbolje zna kako je raditi volonterski, pošten je čovjek, a nema oraha, čak ni u avliji, a kamoli u džepovima, pošteni će razumjeti šta želim reći, kazao je jedan stanovnik Tojšića.

Na skupu u Tojšićima obratili su se: Nermin Mušanović, hirurg uposlen u UKC-u Tuzla, Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP-a Kalesija i poslanik u Skupštini TK-a.

Doktor Osmanović je u svom obraćanju kazao da svakim danom dobija sve veću podršku građana, svih političkih opcija, koji su u njemu prepoznali snagu i energiju za pozitivnim promjenama u Kalesiji.

– Ja Vam ne mogu i neću obećavati „kule i gradove“. Iskreno, političari koji olahko obećavaju sve i svašta, za mene nisu ozbiljni političari, niti zavrjeđuju posebnu pažnju. Ali Vam obećavam obične, ljudske stvari, javno obećavam, ukoliko glasate za mene i ukoliko postanem Vaš načenik, da ću svoj dosadašnji rad udvostručiti. Umjesto 8, radiću 16 i više sati, kazao je doktor Osmanović.

Sa pobjedničkog skupa u Tojšićima upućena je poruka svim građanima općine Kalesija da ostanu dostojanstveni, hrabri, nepotkupljivi, odlučni i da učine sve kako bi 22.februara pobijedila drugačija, ujedinjena i bolja Kalesija na čelu sa doktorom Muhamedom Osmanovićem.

About redakcija novina

Scroll To Top