Petak , 26. Aprila 2024.

“Nula” u Kalesiji u derbiju začelja: Bosna ne može do gola niti iz penala, do kraja sezone borba za opstanak

Nakon četveromjesečne takmičarske pauze danas je počeo proljetni dio sezone 2016/2017 u okviru Druge lige FBiH “Sjever”.

Kalesijska Bosna je u derbiju začelja tabele dočekala Hajduk iz Orašja.
Obje ekipe su u 15 utakmica jesenjeg dijela sezone osvojile tek 15 bodova, odnosno pet pobjeda, tri remija i po sedam poraza.

bosna

Na otvaranju prvenstva Hajduk je slavio sa sigurnih 2:0, dok je utakmica u Kalesiji završila bez golova, iako je pobjeda mogla otići na obje strane.
Igralo se na veoma teškom terenu, koji je već nakon nekoliko minuta igre ličio na pravu oranicu.

Mnogo zadovoljniji mogu biti gosti, koji su u Kalesiju došli da se brane, te su u tome i uspjeli. 20-tak minuta prije kraja utakmice su imali odličnu priliku iz kontranapada, kada je golman domaće ekipe spasio svoj gol u stiuaciji jedan na jedan.
Svakako da je najbolju priliku za pobjedu domaće ekipe proptustio Poljaković, 10-tak minuta prije kraja utakmice, kada je njegov udarac iz penala golman gostiju bez većih problema zaustavio.
Domaća ekipa je u finišu utakmice bacila sve karte na napad, ali nisu uspjeli postići gol, što je i najveći problem ekipe tokom cijele sezone.

  • Bosna Kalesija – Hajduk Orašje 0:0

Bosna će do kraja sezone vjerovatno voditi bitku da sačuva status drugoligaša, što je svakako razočarenje za sve ljubitelje fudbala u Kalesiji.
U narednom kolu Bosna gostuje u Poljicama kod ekipe Svatovca

Također pogledajte

Preminuo Esad Alibašić, ljekar u kalesijskom Domu zdravlja i profesor na Medicinskom fakultetu u Tuzli

Danas, u četvrtak, 25. 04. 2024 gdine, u ranim jutarnjim satima preminuo je ESAD ALIBAŠIĆ, …