Aktuelno
You are here: Home / Bosna i Hercegovina / Mandatar Umihanić dostavio Skupštini imena novih ministara u Vladi TK

Mandatar Umihanić dostavio Skupštini imena novih ministara u Vladi TK

Mandatar za sastav Vlade TK Bahrija Umihanić danas je dostavio Skupštini TK imena 12 ministara koji će, skupa sa njim, činiti novu Vladu TK-a, javio je dopisnik Agencije ONASA.
Tako je budući ministar unutrašnjih poslova je Midhat Dobrnjić, pravosuđa i uprave Ivana Veselčić, obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirsad Kunić, prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin, finansija Miralem Nuhanović, a ministar industrije, energetike i rudarstva Mulaga Fejzić.

Za novog ministra trgovine, turizma i saobraćaja Umihanić je, nakon obavljenih intervjua, odabrao Mustafu Isabegovića, a za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Samida Šarca.

Na spisku je i Meliha Bijedić koju je Umihanić odabrao za ministricu za rad, socijalnu politiku i povratak, zatim Jelenu Ilić koja se nalazi na poziciji ministrice razvoja i poduzetništva, te Zudin Mahmutović koji je na spisku novog mandatara predstavljen kao kandidat za ministra za boračka pitanja.

Prema aplikacijskim obrascima i rezultatima intervjua, svi kandidati su izjavili da nisu bili u organima stranaka, odnosno partija. Niko od ministara nije obavljao dužnost ministara u prethodnim vladama. Svi kandidati su u aplikacijskom obrascu napisali da se neće kandidovati na izborima 2014. godine. Pored toga, od svih minstara ću tražiti da potpišu izjave o saglasnosti da ih smijenimo sa pozicije ministra ako se njihovo ime nađe na listama za izbore 2014. godine, kazao je Umihanić.

umihanic1

About redakcija novina

Scroll To Top