Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Održana inkluzivna radionica “Svi smo društveno korisni” u Udruženju “Osmijeh nade” Kalesija

Održana inkluzivna radionica “Svi smo društveno korisni” u Udruženju “Osmijeh nade” Kalesija

U organizaciji Bošnjačke kulturne zajednice u BiH i JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija danas je u Udruženju “Osmijeh nade” održana radionica pod nazivom “Svi smo društveno korisni”.

Voditeljica radionice bila je dr. Mersada Nuruddina Agović iz Tuzle, iskusni pedagoški radnik, čiji su učenici u školi neki od članova spomenutog Udruženja.

U okviru radionice članovi su imali priliku da se posvete svojim likovnim radovima kojim se obogaćuje karakter ličnosti, ali i da se posvete komunikaciji u odnosu na osobe kojom su okruženi.

-Direktor BKC-a Fahrudin Sinanović ponudio nam je da za svoje članove organizujemo ovu radionicu, na čemu sam posebno zahvalna. Naša djeca su danas imala priliku da se druže, uče nove vještine. Dr. Mersada je odradila odličan posao i hvala joj na tome”, govori za NTV dopredsjednica Amira Halilović.

Dr. Mersada Nuruddina Agović govori da je njena želja bila da pokaže da članovi ovog Udruženja mogu biti itekako korisni u društvu, te da imaju sposobnosti koje društvo može iskoristiti na najbolji način.

-“Društvo ima predrasude prema ovoj kategoriji stanovništa. Ja danas sam željela da pokažem da su oni bolji od drugih kojima se posvećuje više pažnje nego njima, to nam je glavni cilj, da im se podigne samopouzdanje, da zajednički krenemo u nove projekte, ja sam također prošla kroz predrasude i ja ću danas njih naučiti kako da ih razbiju”, govori za NTV dr. Mersada.

Galeriju fotografija pogledajte u nastavku:

About redakcija novina

Scroll To Top