Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Problem vodosnabdijevanja u Dubnici: Vodovod urađen, puštanja vode nema

Problem vodosnabdijevanja u Dubnici: Vodovod urađen, puštanja vode nema

U proteklom periodu okončani su radovi na izgradnji vodovoda i vodovodne mreže u naselju Dubnica.

Građevinski odbor, na čijem čelu je Haris Mehmedović, koji je i predsjednik MZ Dubnica,  okončao je akciju, ali puptanja vode još nema. A ne zna se ni kada će biti puštena.

vodovod

Izvođač radova je bilo Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija. Osim bazena, urađena je primarna i sekundarna mreža, a postavljeni su i savremeni vodomjeri koji su pipremljeni i za daljinsko očitavanje utroška vode.

Od Senaida Sinanovića, direktora „ViK“ Kalesija, saznajemo da se vodovod neće pustiti u upotrebu dok se ne izmire obaveze svih mještana kada je riječ o plaćanju priključka na vodu.

– To je ugovorom precizirano i mi se moramo držati slova ugovora. Mi smo svoj dio posla uradili i što se nas tiče sve je spremno, kazao je direktor Sinanović.

Saznali smo da će na ovaj vodovod biti priključen 261 korisnik. Problem predstavlja što desetak budućih korisnika nije izmirilo svoje obaveze. Mještani su plaćali po 500 maraka, a Općina Kalesija ih je, u istom tolikom iznosu, oslobodila od plaćanja taksi za priključenje na vodovod.

About redakcija novina

Scroll To Top