Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Uoči 21. marta Svjetskog dana poezije: Promocija kniige Mensure Durgutović i poetski čas sa Fajkom Kadrićem

Uoči 21. marta Svjetskog dana poezije: Promocija kniige Mensure Durgutović i poetski čas sa Fajkom Kadrićem

Gradska biblioteka će i ove godine obilježiti 21. mart – Svjetski dan poezije. Tog dana, u utorak, 21. Marta, u 14,00 sati, u prostorijama biblioteke bit će upriličena dva sadržaja. Prvo će na rasporedu biti poetski čas sa Fajkom Kadrićem, višestruko nagrađivanim piscem, a nakon toga će biti promovirana knjige „Naše sutra“ mlade autorice Mensure Durgutović.

kadric

Knjga  „Naše sutra“ je veoma poučan, dirljiv i dramatičan roman, u kojem se ljubav prema Bogu, prema vjeri i istinskim životnim vrijednostima postavlja kao putokaz i svjetiljka koja čovjeka izbavlja iz tmina alkohola, narkotika, i usmjerava ka uspjehu i sreći na oba svijeta. U kojem ljubav između mladih navladava tamu strasti i požude.

Mensura Durgutović, autorica romana “Naše sutra”, rođena je 5. marta 1994. godine u Sapni. Nakon završetka osnovne škole upisuje i uspješno završava “Behram-begovu” medresu u Tuzli. Još u toku srednjoškolskog obrazovanja veliku pažnju posvećuje umjetnosti.

nase sutra

Nakon završetka medrese, snimala je edukativne kratke filmove kojima je nastojala promovisati ispravne vrijednosti života, ali na malo drugačiji, zabavniji način.

Predsjednik je i osnivač Udruženja za multimedijalnu produkciju “Sapna film”. Aktivna je i na spisateljskom planu. Roman “Naše sutra” je njen književni prvijenac.

About redakcija novina

Scroll To Top