Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / VIDEO: OO SDP BiH Kalesija osudila Odluku o povećanju plata uposlenicima Općine Kalesija

VIDEO: OO SDP BiH Kalesija osudila Odluku o povećanju plata uposlenicima Općine Kalesija

OO SDP BiH Kalesija danas je održala konferenciju za novinare na temu “Odluka o plaćama i naknadama izabranih dužnosnika i uposlenika organa za upravu Općine Kalesija”. Ova Odluka se našla na dnevnom redu 34. sjednice Općinskog vijeća koja će se održati u četvrtak (31.03.2016.)

SDP KALESIJA

Na press konferenciji govorili su predsjednik OO SDP BiH Kalesija Dževad Hadžić i predsjednik Kluba vijećnika Muhamed Osmanović.

Oni su ovom prilikom osudili Odluku prema kojoj bi se kako oni kažu povećale plate izabranih zvaničnika u općini (načelniku, predsjedavajućem općinskog vijeća, savjetniku općinskog načelnika, općinskom pravobraniocu i sekretaru općinskog vijeća).

SDP KALESIJA

Osim toga, kako navodi predsjednik kluba vijećnika Muhamed Osmanović, na 34. redovnoj sjednici Općinskog vijeća razmotriti će se i naknada plaće nakon prestanka javne funkcije općinskom načelniku i savjetniku općinskog načelnika, odnosno uvođenje “bijelog hljeba”.

U nastavku pogledajte snimak press konferencije:

 

About redakcija novina

Scroll To Top