Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Vrijedna donacija za odbojkaški klub invalida Kalesija

Vrijedna donacija za odbojkaški klub invalida Kalesija

Sead Džafić vlasnik kompanije UNIS TOK iz Kalesije danas je na stadionu Gornjih Rainaca predsjedniku odbojkaškog invalidskog kluba Asimu Muratbegoviću uručio komplet novu sportsku opremu za potrebe ovog kluba.

donacija_1

„Hvala gospodinu Džafiću. Ovo je prvi put da nam neko pomogne na ovaj način. Prije petnaest dana sam otišao kod gospodine Džafića i rekao mu šta nam je neophodno za klub i evo nismo dugo čekali na novu opremu“, govori Muratbegović.

On je kazao da klub trenutno ima problema oko finansiranja ističući da su u deficitu i kada su u pitanju lopte koje su neophodne.

donacija_4

„Ovo je prvi put da pomažem ovaj klub je su mi se obratili za pomoć, naravno stojim im na raspolaganju za sve buduće projekte“, istakao je Sead Džafić.

On je prilikom obilaska i svlačionice FK Gornji Rainci obećao da će pomoći i ovom klubu donacijom kako bi se uredile prostorije u kojima igrači borave.

donacija_2

“Zaista klubovi rade u teškim uslovima i treba im se pomoći. Ovdje naša djeca igraju nogomet i treniraju, dakle nisu na ulici što nam treba da bude prvenstveno cilj da ih vratimo sportu i da se tu razvijaju i da se sportski nadmeću”, kazao je za NTV Sead Džafić.

Podsjećanja radi, Sead Džafić je u prošloj godini preko 60.000 KM dao za sportske kolektive u Kalesiji, a pomoći će kako kaže biti i u ovoj godini.

About redakcija novina

Scroll To Top