Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO: 70 novih prvačića u Osnovnoj školi Kalesija

FOTO: 70 novih prvačića u Osnovnoj školi Kalesija

Roditelji, prijatelji i rodbina prvačića dođšli su danas kako bi pratili njihov upis u prvi razred osnovnog obrazovanja za školsku 2015/2016. godinu. Bili smo danas u Osnovnoj školi Kalesija gdje se upisalo oko 70 novih prvačića.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Pa mi smo prezadovoljni upisom učenika i vidjeli ste i oni su sretni, zapitkuju, interesuju se za školu”, rekao je Zlatan Paloš pedagog u Osnovnoj školi Kalesija.

On ističe da roditelji učenika koji kreću u školu prilikom upisa popunjavaju formulare o odabiru stranog jezika ali i izboru između vjeronauke i religijske kulture.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Profesor razredne nastave Suad Hasanović nam je kazao da su djeca ove godine dosta spremnija za nastavu nego što je prije slučaj bio, jer ove godine su imala i predškolsku ustanovu gdje su sticali određena znanja.

Prema Zakonu o osnovnom obrazovanju i odgoju u prvi razred bi trebala biti upisana sva djeca koja će zaključno sa 1.septembrom napuniti šest godina, a uz saglasnost Ministarstva obrazovanja to mogu biti i oni mlađi.

Za upis je potreban rodni list djeteta, te ljekarsko uvjerenje.

“Pa na osnovu tih ljekarskih uvjerenja mi želimo da vidimo s kakvom djecom radimo. Ima li djece koja imaju neku “manu” kako bi sistem rada prilagodili njima”, govori Hasanović.

Djeca koja su danas došla na upis su zajedno sa svojim učiteljima radili “male” testove znanja pšrilagođene njihovom uzrastu, za koje su nagrađeni i slatkišima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About Dopisnik Kalesijskih

Scroll To Top