Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Magistar Ismet Padžić kandidat za kalesijskog načelnika?

Magistar Ismet Padžić kandidat za kalesijskog načelnika?

U Kalesiji se sve više priča o mogućnosti da se u oktobru, na području ove općine, uz opće, održe i izbori za načelnika općine. Naime, postoji velika vjerovatnoća da aktuelni kalesijski načelnik Rasim Omerović bude kandidat za Federalni parlament, što bi značilo da Kalesijci moraju birati novog načelnika.

Nezvanično saznajemo i da neke kalesijske stranke već pripremaju svoje kandidate za načelnika. Tako bi, kako se priča, SDP mogao za ovu funkciju kandidirati Amira Barčića ili Hasana Ćorsuljića Sohu, koji je i sam na jednoj od sjednica Općinskog vijeća spomenuo mogućnost da bi on u dogledno vrijeme mogao biti načelnik.

SDA razmišlja između Nedžada Džafića, Asima Musića i Hasana Mustafića iz Donjih Vukovija. Lijanovići bi kandidirali Mehmeda Suljkanovića, koji je ranije bio predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija.

Spominje se i da bi se kao nezavisni kandidat za načelnika mogao pojaviti magistar Ismet Padžić, neformalni vođa nedavnih protesta u Kalesiji. Upravo se magistru Ismetu Padžiću i daju najveće šanse za pobjedu. No, njemu bi mogao biti problem što mu neki spočitavaju da je falsifikovao diplomu magistra.

nacelnik

Ismet Padžić je demantovao ove navode i kazao da se radi o podvalama iz reda stranaka koje se plaše njegove kanidature. Tvrdi i da je do diploma došao na regularan i pošten način.

– Neki dan sam išao u Bijeljinu da kupim rasade paprika i paradajza. Čovjek od kojeg sam to trebao kupiti je kazao da će doći tek za tri sata. Da ne bih bezveze gubio vrijeme, ja sam to iskoristio i završio fakultet u Bijeljini. Međutim, taj čovjek nije nikako dolazio tog dana, pa sam morao ponovo drugog dana doći da kupim rasade. I opet je taj čovjek od kojeg sam to trebao kupiti kasnio. Sada je kasnio punih pet sati. Ja, ne budi lijen i da ne gubim vrijeme, odem na fakultet, upišem postdiplomski studij i završim za magistra. Eto, tako sam ja postao magistar, navodno je kazao Ismet Padžić. Kako saznajemo, on će u utorak, 1. aprila, na pres-konferenciji i zvanično objaviti svoju kanidaturu za načelnika. (tekst je saljivog karaktera)

 

About redakcija novina

Scroll To Top