Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / “Snaga nezavisne žene” novo udruženje za građanke Kalesije: Hasmira Malić izrabrana za predsjednicu

“Snaga nezavisne žene” novo udruženje za građanke Kalesije: Hasmira Malić izrabrana za predsjednicu

Oko 50 građanki naše općine prisustvovalo je današnjoj Skupštini asocijacije žena Nezavisne liste Sead Džafić, na kojoj je izabrano rukovodstvo novog udruženja koje će se zalagati za promociju žena u našem društvu, te i motivirati žene da se aktiviraju u zajednicama u kojoj žive.

Hasmira Malić, predsjednica Asocijacije žena Nezavisne liste za NEON Televiziju istakla je da se pojavila potreba za formiranjem udruženja građana općine Kalesija koje će da radi na promociji obrazovanih žena, te da im se pruži prilika da napreduju u našoj općini.

-“Našem udruženju se mogu priključiti sve žene sa područja općine Kalesija. Ovo je prilika svim ženama da daju doprinos svojoj zajednici, radit ćemo na promovisanju žene, na aktivnijem učešću žena u svim segmentima, dati priliku našem kadru kojeg već imamo da dođu do izražaja, da se promovišu u našem okruženju”, govori Malić.

Danas je donesena i Odluka o promjeni imena, Izvještaj o dosadašnjem radu asocijacije te Plan rada za 2017. godinu.

-“Ovo je ujedno poziv svim ženama koje žele i hoće da rade i pomognu da Kalesija postane općina o kojoj će se pričati, da nam se pridruže. Želimo da se priča o pozitivnim stvarima koje se dešavaju u našoj općini i da žene zauzmu ulogu u njenom pozitivnom predstavljanju”, naglašava Hasmira.

Ona također govori i da je do sada određeno nekoliko projekata, te da se sada trebaju riješiti pravna pitanja za formiranje udruženja.

Naziv novog udruženja je “Snaga nezavisne žene”, predsjednica je Hasmira Malić, dok su potpredsjednice Rukija Avdić i Melisa Muminović Vildić.

Upravni odbor čine: Rukija Avdić, Dževdeta Hukić, Maida Arifović, Samra Vildić, Emina Omerbegović.

Nadzorni odbor: Kadira Suljkanović, Merima Tosunbegović, Derva Bešlić.

Članovi suda časti: Alma Džafić, Emina Ramić-Omerović, Mirnesa Baručić.

Sekretarica udruženja je Adela Kalajdžić, dok je predsjednica Skupštine Mevla Mehanović.

About redakcija novina

Scroll To Top