Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Sumeja Ramić na čelu Povjereništva za Asocijaciju mladih OO SDA Kalesija: Mlade aktivnije uključiti u donošenje odluka!

Sumeja Ramić na čelu Povjereništva za Asocijaciju mladih OO SDA Kalesija: Mlade aktivnije uključiti u donošenje odluka!

  • Predsjedništvo AM SDA BiH je na svojoj XV redovnoj sjednici, održanoj u ponedjeljak (23.04.2017.) u Bijeljini, donijelo Odluku o uvođenju Povjereništva za OO AM SDA Kalesija.
    Na čelu Povjereništva, koje će činiti 7 članova i imati zadatak da sprovede Izbore u Acocijaciji mladih SDA Kalesija, je Sumeja Ramić.

SUMEJA-RAMIC-DR-01-681x468Podsjećamo, Predsjedništvo SDA BiH je još 11.novembra 2016. godine donijelo Odluku o uvođenju Povjereništva za OO SDA Kalesija.
KO SDA TK je 28.novembra imenovao sastav Povjereništva, na čelu sa Tajibom Muminovićem iz Teočaka, koji su dobili zadatak da sovredu izbore unutar OO SDA Kalesija.
Sa tom Odlukom Halil Jahić je prestao biti predsjednik kalesijske SDA, te je prestao mandat stranačkih organa, kojim do završetka vanrednih iizbor aupravlja Povjereništvo.
Iako se kompletna priča prilično “razvukla”, saznajemo da se u narednih par dana moraju završiti izbori u svim mjesnim ograncima, te da će OO SDA Kalesija predsjednika dobiti najdalje do 15.maja.

Kada je u pitanju Acocijacija mladih OO SDA Kalesija, na čelu iste se nalazio Ibrahim Kurtić, po zanimanju pravik, uposlenik Doma zdravlja u Kalesiji.

Povjereništvo AM SDA Kalesija će imati zadatak da sprovede izbore kada su u pitanju mladi po mjesnim ograncima, te da se izabere novi predsjednik AM OO SDA Kalesija.

  • “Dobila sam povjerenje da budem na čelu Povjereništva za provođenje izbora kada je u pitanju Asocijacija mladih SDA Kalesija. Ovom zadatku ćemo se posvetiti veoma ozbiljno, te sprovesti demokratske izbore kada je u pitanju izbor onih koji će predstavljati mlade simpatizere i članove SDA na području općine Kalesija. Također, nastojat ćemo poslati poruku da mladi moraju dobiti dosta važnije mjesto u politici, te da budu aktivni u donošenju odluku, što je precizirano i Statutom stranke” – govori Sumeja Ramić.

Sumeja Ramić je, kako smo nedavno pisali, završila Medcnski fakultet u Tuzli prije svog 24. rođendana, te postala jedna od najmlađih doktorica koje je iznjedrio ovaj fakultet.
Od ranije je član i simaptizer SDA, a 2012. godine je bila najmlađi kandidat ove stranke na listi za OV Kalesija.
Pored nje u sastavu Povjereništva će se naći; Miralem Huremović (zamjenik predsjednika), Mirza Fazlić (član), Mirsad Halilović (član), te još tri člana sa kojima će se zadovoljiti kriterij teritorijalne zastupljenosti sa područja općine Kalesija.

ODLUKA
Predsjedništvo AM SDA BiH je na svojoj XV redovnoj sjednici, održanoj u ponedjeljak (23.04.2017.) u Bijeljini, donijelo Odluku o uvođenju Povjereništva za OO AM SDA Kalesija

1. Sumeja Ramić, predsjednica Povjereništva
2. Miralem Huremović, zamjenik predsjednice Povjereništva
3. Mirza Fazlić, član
4. Mirsad Halilović, član
5. naknadno će se popuniti prijedlogom iz istočnog dijela općine
6. naknadno će se popuniti prijedlogom iz centralnog dijela općine
7. naknadno će se popuniti prijedlogom iz zapadnog dijela općine

About redakcija novina

Scroll To Top